Festivalul ''Dumitru Fărcaș''. S-a deschis înscrierea pentru concursul de instrumentiști

Festivalul ''Dumitru Fărcaș''. S-a deschis înscrierea pentru concursul de instrumentiști

Festivalul ''Dumitru Fărcaș'' revine la Cluj-Napoca în 25 și 26 octombrie 2024, la Casa de Cultură a Studenților. 

Evenimentul este dedicat memoriei Maestrului Dumitru Fărcaș și are ca scop promovarea tinerelor talente în domeniul muzicii populare românești. Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și se adresează tinerilor soliști instrumentiști din România și din comunitățile românești din afara granițelor, care cântă la instrumente tradicționale de suflat, vioară, acordeon, etc. 

Tinerii intereasați să participe la concurs, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, sunt invitați să trimită fișa de înscriere și materialele necesare până la data de 6 octombrie 2024, la adresa festivaldumitrufarcas@gmail.com.
Regulamentul și fișa de înscriere le găsiți - https://drive.google.com/.../1eWzLs2oi_mhVkAHjS4t-JZqvxrt...

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului „Dumitru Fărcaș” va aduce împreună interpreți de renume și tineri talentați pentru a celebra valorile autentice ale folclorului românesc.

Strada Cișmigiu din municipiul Cluj-Napoca poartă, de anul trecut, numele maestrului Dumitru Fărcaș. În zona Parcului Central din oraș va fi amplasată și o statuie a taragotistului. De asemenea, din noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca poartă numele marelui Dumitru Fărcaș (12 mai 1938, Groși, Maramureș –  7 august 2018, Cluj-Napoca). 

Comenteaza