Festivalului Someşului, online şi offline

Festivalului Someşului, online şi offline

"Anul acesta ne dorim să ne conectăm la Someș într-un alt mod. Am renunțat la planificarea unor evenimente cu mult public și încurajăm interacțiunile în grupuri mici și explorarea pe cont propriu, pentru că râul ne-a lipsit mai mult decât oricând și vrem să îl facem cunoscut și să îl (re)descoperim, dintr-un capăt în altul, cu bune și mai puțin bune, la fața locului și prin instrumente digitale. Evenimentul va avea două componente, una online și una offline, prin care vrem să reactivăm comunitatea strânsă în jurul râului, să ne punem din nou împreună ideile, curiozitățile", transmit organizatorii festivalului. 

ONLINE & OFFLINE

Zona cunoscută și cea necunoscută a Someșului poate fi explorată și înțeleasă ca apoi să fie inclusă în strategia de dezvoltare a orașului. Noi putem să descoperim împreună cu voi întregul culoar al Someșului în Oraș.
 Hartă online: http://somesdelivery.ro/somesul/harta-somesul-din-cluj/


ONLINE
Ghid de mici gesturi pentru Someș
Am pregătit și un Ghid de mici gesturi pentru Someș. Pe lângă pașii mărunţi pe care îi putem face către sustenabilitate, ghidul urmărește și câteva modalităţi de a ne apropia de râu în viața noastră de zi cu zi.
Consultă Ghidul aici: http://somesdelivery.ro/.../ghid-de-mici-gesturi-pentru.../

Evenimente | Dezbateri
28.10: Dezbatere Un Someș mai curat 3 | Deșeurile din zona Aeroportului
https://bit.ly/351wHoj


OFFLINE

 Evenimente | Tururi ghidate
 29.10 Mozaicul viu al Someșului -Tur hidrobiologic nr.1: https://bit.ly/319A3EF

 31.10 Mozaicul viu al Someșului -Tur hidrobiologic nr.2: https://bit.ly/3lJqYtY

Amenajări temporare și instalații

Ca în fiecare an, în urma concursului am premiat echipe care vor să îmbogățească malurile Someșului. Locurile în care vor fi amplasate trebuie să le descoperiți singuri, la o plimbare pe mal, noi vă spunem începând de când:

  • Cubeș - Un mic pavilion pe strada Traian, paralel cu Parcul Feroviarilor. Este un joc de cuburi din lemn acoperite cu materiale reutilizate.
  • Plasa de schele - O instalație cu multiple forme de utilizare, având ca suport structural țevi de schelă reutilizate (ca obiect temporar), totodată reutilizabile ulterior, în alte forme posibile.
  • Râul - O pictură murală inspirată din arte populare, cu o încărcătură spirituală.
  • Revelator și fixativ - O serie de cărți poștale cu imagini surprinse în locuri mai puțin vizibile ale Someșului.
Comenteaza