Filmul de debut în lungmetraj al lui Igor Cobileanschi, de vineri la cinema Florin Piersic VIDEO

Filmul de debut în lungmetraj al lui Igor Cobileanschi, de vineri la cinema Florin Piersic VIDEO
Filmul "La limita de jos a cerului", cu care regizorul basarabean Igor Cobileanschi debutează în lungmetraj, va putea fi urmărit începând de vineri la cinematograful Victoria din Cluj-Napoca.

Cobileanschi este cunoscut pentru scurtmetrajele „Când se stinge lumina", „Saşa, Grişa şi Ion" şi „Plictis (şi inspiraţie)".

Începând de vineri, 27 septembrie, filmul va putea fi urmărit şi la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Amintim regizorul a câştigat în 2008 Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF 2008, pentru scurtmetrajul „Plictis (şi inspiraţie)".

Filmul de debut al său în lungmetraj, "La limita de jos a cerului" a fost selecţionat la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia (11 - 20 octombrie), în secțiunea The World Today, care adună filme ce dezbat dileme actuale, și la Festivalul Internațional de Film „Molodist" de la Kiev (19 - 27 octombrie), într-o secțiune care adună cele mai bune filme produse în regiune - Film Across the Borders.

"În distribuție apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Sergiu Voloc - actorul distribuit de Igor Cobileanski în toate scurtmetrajele sale, Ela Ionescu, actriță de teatru din București, îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov și Angela Ciobanu. Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, iar montajul a fost realizat de Eugen Kelemen și Cristina Ionescu. Producător este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv și story editor, Mihaela Popescu", precizează reprezentanţii casei de producţie a filmului.

Comenteaza