Filmul „Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude, ajunge pe marile ecrane din Cluj

Filmul „Inimi cicatrizate”, în regia lui Radu Jude, ajunge pe marile ecrane din Cluj
Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va fi proiectat la Cluj-Napoca, în 18 noiembrie, la Cinema Florin Piersic.

Acțiunea din filmul „Inimi cicatrizate" are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Lungmetrajul, câștigător al Premiului Special al Juriului dar și Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, a fost inclus şi în competiția oficială a celui mai important eveniment cinematografic din America Latină - Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (Argentina). Ajuns la cea de-a 31-a ediție, evenimentul se va desfășura, luna aceasta, în perioada 18-27 noiembrie 2016.

Comenteaza