Începe maratonul comediei la Cluj

Începe maratonul comediei la Cluj
Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj are loc astăzi, la ora 19, la Cinematograful Florin Piersic. Startul festivalului va fi marcat de proiecţia eveniment a comediei romantice "Enough Said", producţie ce îi are în rol principal pe regretatul James Gandolfini şi Julia Louis-Dreyfus (aka. Elaine Benes din Seinfeld).

Primul weekend al Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj este marcat de proiecţii eveniment alături de invitaţi speciali.

Sâmbătă, 12 octombrie, Cinematograful Florin Piersic este gazdă a două evenimente speciale. De la ora 18:00 are loc proiecţia "Aventurile lui Huck Finn'' (r. Hermine Huntgeburth - foto) la care elevii au acces gratuit. După ce anul trecut producţia „Tom Sawyer" având aceeaşi regizoare a câştigat premiul publicului, anul acesta aventurile ecranizate ale lui Huckleberry Finn continuă seria dedicată copilăriei şi se pregăteşte să recucerească publicul clujean. De la ora 20:30, va avea loc proiecţia specială a filmului Roxanne în prezenţa membrilor echipei filmului: Vali Hotea (regizor), Diana Dumbravă (actriţă) şi Ilinca Belciu şi Cătălin Anchidin (echipa de PR a filmului). Drama cu accente comice care a vizitat deja Festivalul Internaţional de Film de la Locarno (unde a fost primită cu critici pozitive atât din partea publicului cât şi a oamenilor din industrie) este o poveste despre prietenie, trădare şi curaj. Inspirat din experienţa personală a regizorului, filmul vorbeşte despre consecinţele unor greşeli din trecut care ne afectează viaţa de acum, dar şi vieţile generaţiilor viitoare.

O altă proiecţie specială este pregătită duminică, începând cu ora 12:30 la Cinematograful Florin Piersic unde publicul este invitat să revadă comedia iconică pentru filmul românesc, „Nea Mărin Miliardar" cu Amza Pellea în rol principal. Proiecţia este prilejuită de Premiul de Excelenţă al festivalului oferit anul acesta cuplului tată-fiică Amza şi Oana Pellea.

Din competiţie, primul weekend găzduieşte proiecţiile filmelor Enough Said (vineri, 19:00, Florin Piersic, Gala de Deschidere), Quartet (sâmbătă, Cinema Victoria, 21:30), English Vinglish (sâmbătă, Casa TIFF „Sala Mare", 19:30), Road North (duminică, Florin Piersic, 15:00), Russendisko (duminică, Florin Piersic, 18:00) şi Populaire (duminică, Casa TIFF „Sala Mare", 21:30).

Cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj" se va desfaşura în perioada 11-20 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 120 de filme din 35 de ţări, invitaţi din industria filmului românesc şi străin, evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, întâlniri între public şi oameni din cinematografie).

Biletele pentru proiecţiile din cadrul Festivalului Comedy Cluj pot fi achiziţionate din cinematografele Piersic, Victoria, dar şi de la Casa Tiff. Preţul unui bilet întreg este de 9 lei, iar redus de 7 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari. De altfel sunt puse în vanzare şi abonamente cu 5 bilete (pentru oricare 5 proiecții din festival) la preţul de 35 lei şi cu 10 bilete, la pretul de 60 de lei. Biletele la Gala de Închidere a festivalului costă 10 lei pentru toate categoriile de spectator. Clujenii care vor să meargă la evenimentul special din cadrul festivalului, spectacoul de teatru "D'ale carnavalului", vor scoate din buzunar între 35 şi 40 lei.

PROGRAM FILME Ziua 1 - 11 Octombrie


Ceainicul de alamă-Ramaa Mosley- Victoria- 18:30

Capre- Christopher Neil- Casa TIFF (Sala la perne)- 19:00

Am spus destul- Nicole Holofcener- Florin Piersic- 19:00

M.O.G. Redux- Darryl Abbinante- Klausenburg Cafe- 19:30

Superstar- Xavier Giannoli- Casa TIFF (Sala mare)- 20:00

Mar del Plata- Ionathan Klajman, Sebastian Dietsch- Casa TIFF (Sala la perne)- 21:00

Ruby Sparks- Jonathan Dayton, Valerie Faris- Victoria- 21:00

Reality show- Adam Rifkin- Casa TIFF (Sala mare)- 22:30

Citeşte mai multe despre COMEDY 2012:

Renume în creştere, buget mai mic, la Comedy 2013

Proaspăt ieşit din producţie. Vezi spotul oficial al Comedy Cluj 2013 VIDEO

Scurt-metraje proiectate în Salina Turda, la Comedy Cluj

Comenteaza