Începe Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Cu ce evenimente sunteţi întâmpinaţi

Începe Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Cu ce evenimente sunteţi întâmpinaţi
Club de lectură, bibliotecă vie şi ateliere de produse handmade şi de ecologie creativă: acestea sunt câteva dintre evenimentele propuse de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” cu ocazia celei de-a 14-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, ce va avea loc din 11 până în 17 mai.

Programul debutează luni de la 17:00 cu "Gala cititorului clujean", eveniment urmat de la 19:30 de Clubul de lectură "Vocea cititorului". 

A doua zi este programat un atelier handmade cu vountarii, ce se va desfăşura între 15:00 şi 17:00, în timp ce miercuri de la 10:00 la 18:00 va avea loc Biblioteca vie "Trăind în acelaşi univers".

În penultima zi clujenii vor putea participa timp de două ore, între 10:30 şi 12:30, la un atelier de ecologie creativă, iar vineri va avea loc, de la 15Ş00 la 17:00, "Gala voluntarului cu iniţiativă".

Toate evenimentele se vor desfăşura la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga", situat pe Calea Dorobanţilor nr. 104, iar doritorii se pot implica şi în calitate de voluntari la oricare dintre acţiunile săptămânii.

Activităţile fac parte din programul "Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!", prin proiectul "Raftul cu iniţiativă - Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci", implementat în România de Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul financiar al Granturilor SEE, în cadrul Fondului ONG în România.

Comenteaza