KINOdiseea, primul festival de film pentru copii de după 1989 ajunge la Cluj. Programul proiecţiilor

KINOdiseea, primul festival de film pentru copii de după 1989 ajunge la Cluj. Programul proiecţiilor
Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Familie KINOdiseea, ajunge, la cea de-a şasea ediţie, şi la Cluj. În acest weekend, cinematograful Florin Piersic va fi gazda celor mai bune filme din programul festivalului.

 

Prima proiecţie va avea loc vineri, de la 10:00. Clujenii vor putea viziona lungmetrajul de animație "Zarafa", care relatează aventurile primei girafe din Franța și a călătoriei sale pline de peripeții, cu balonul, din Egipt până la grădina zoologică din Paris.

Tot vineri, dar şi duminică, de la 12:00, va fi prezentată povestea lui "Finn" - un băieţel care, deși încurajat de tatăl său să joace fotbal, descoperă o pasiune pentru vioară și puterea muzicii.

Sâmbătă, de la 10:00, este rândul unui film prezentat în premieră națională în competiție la Berlinale 2014, "Poveste de iarnă". În ton cu venirea Crăciunului, scenariul urmărește prietenia neașteptată dintre solitarul Max și un ren excentric care aterizează în hambarul său.

În ultima zi a festivalului, duminică, 23 noiembrie, de la ora 10:00, va fi proiectată animaţia suedeză bazată pe cărțile autoarei Astrid Lindgren "Emil și Ida". Emil este un băiat drăgălaș căruia îi place să dea o mână de ajutor la treburile gospodăriei, însă cel mai adesea, nu reușește decât să facă pozne. Atunci, este trimis în hambar, unde stă în liniște și își sculptează figurinele din lemn, până când cineva îl lasă să iasă și să facă pozne din nou.

KINOdiseea este primul festival de film pentru copii organizat în România după 1989. Ediţia din acest an a avut loc între 14 şi 19 noiembrie la Bucureşti, iar cele mai bune filme din program au fost alese să fie proiectate în alte patru orașe din țară: Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, Buzău şi Craiova.

Comenteaza