Laureatul Nobel, Mario Vargas Llosa vine luna viitoare la Cluj

Laureatul Nobel, Mario Vargas Llosa vine luna viitoare la Cluj
Laureatul premiului Nobel pentru literatură în 2010, cunoscutul scriitor Mario Vargas Llosa va sosi luna viitoare la Cluj, unde se va juca premiera unei piese de-a sale, respectiv va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.

Cunoscutul scriitor de origine peruană Mario Vargas Llosa va fi prezent la Cluj la jumătatea lunii viitoare. În seara zilei de 19 mai, duminică, scriitorul urmează să fie prezent la premiera spectacolului "O mie şi una de nopţi", după o piesă a sa, conform unui anunţ al Teatrului Naţional Cluj.

Sosirea lui Vargas Llosa la Cluj este prilejuită însă şi de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, de către Universitatea Babeş-Bolyai.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, a confirmat că UBB îi va acorda laureatului Nobel titlul de DHC: "Ceremonia va avea loc pe 20 mai, în Aula Magna. Titlul se acordă la propunerea Facultăţii de Litere, dar UBB este instituţia care îl conferă", a precizat Fărcaş.

Scriitor, politician, jurnalist şi eseist Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 în Peru şi este unul din cei cunoscuţi scriitori ai generaţiei sale. A lucrat în Franţa ca profesor de spaniolă şi jurnalist, a predat la universităţi din Europa şi America, devenind scriitor celebru "prin forţa epică, luciditatea şi ironia sa", potrivit unei prezentări disponibile pe humanitas.ro. Aproximativ 20 de volume traduse în româneşte i-au apărut la editura Humanitas.

În 2010 Vargas Llosa a primit premiul Nobel pentru literatură.

Comenteaza