Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, plătit cu ora la UBB Cluj

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, plătit cu ora la UBB Cluj
Fostul prim-adjunct al şefului Serviciului Român de Informații (SRI), generalul Florian Coldea, predă două ore pe săptămână la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) cursul de masterat ”Intelligence şi decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat în regim de plată cu ora.

Reprezentanţii UBB Cluj-Napoca au declarat, marţi, că selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de consiliul facultăţii.

"Florian Coldea susţine, în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filozofie al UBB, Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, un curs la nivel masterat (2 ore/săptămână) cu denumirea <Intelligence şi decizie politică>.

Domnia sa este angajatul UBB în calitate de cadru didactic asociat remunerat în regim de plată cu ora, în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată - 8.11.2017-1.03.2018, cu normă parţială. Selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de consiliul facultăţii", au spus sursele citate.

Directorul Departamentului de studii internaţionale şi istorie contemporană, Claudiu Marian, a declarat că propunerea ca Florian Coldea să predea la UBB a fost făcută din partea universităţii, în virtutea unui protocol pe care departamentul îl are cu Academia Naţională de Informaţii (ANI) de aproximativ trei ani.

"De-a lungul anilor, mai mulţi profesori de la ANI, cum ar fi Irena Chiru, Cristian Barna, Nicolae Iancu, au predat în cadrul programelor noastre, dl. Coldea nefiind singurul profesor de la academie care desfăşoară activităţi de predare în cadrul programelor derulate de departamentul nostru.

Dl. Coldea a acceptat propunerea noastră, iar motivul cred că a fost prestigiul de care UBB se bucură la nivel naţional şi internaţional. Pentru departamentul nostru, dl. Coldea înseamnă un profesionist în plus, un cadru didactic care poate aduce, prin expertiza şi experienţa sa, un plus masteranzilor noştri", a spus Marian.

Potrivit acestuia, Coldea predă la sfârşit de săptămână cursul unui număr de 40 de masteranzi de anul II. "Având în vedere reacţiile din partea studenţilor, ne-am bucura dacă am putea dezvolta acest parteneriat cu dl. Coldea, acolo unde expertiza şi experienţa domniei sale concordă cu conţinutul disciplinei. Programul masteral se numeşte managementul securităţii în societatea contemporană şi vizează aspecte diferite care ţin de domeniul securităţii.

Masteranzii respectivi se pregătesc să lucreze în structuri de informaţii la diverse instituţii de stat, cum ar fi Aeroportul Internaţional Cluj, sau private. Cererea pentru absolvenţi ai unor specializări în domeniul studiilor de securitate este ridicată în ultima perioadă", a explicat Marian. Plata cu ora la UBB se ridică la 17 lei net.

Comenteaza