"Leonce şi Lena" se joacă sâmbătă şi duminică la Praga

Spectacolul "Leonce şi Lena", de Georg Buchner, în regia lui Tompa Gabor, montat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj (TMSC) va fi jucat sâmbătă şi duminică la Teatrul Naţional din Praga.

"Sâmbătă, 23 martie şi duminică, 24 martie, ora 19.00 la Teatrul Naţional din Praga se va juca unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat. Acest turneu face parte dintr-un proiect intercultural România-Cehia, care presupune un schimb de spectacole între cele două teatre din Cluj şi Praga. Astfel, pe 13 şi 14 aprilie va veni la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj spectacolul Aşteptându-l pe Godot de Samuel Beckett, regizat de unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai momentului, Michal Dočekal, la Teatrul Naţional din Praga", au precizat reprezentanţii TMSC.

Până la reprezentaţiile de la Praga "Leonce şi Lena" va fi jucat la Cluj miercuri, de la ora 20, în sala studio a TMSC.

Nominalizat la UNITER, în anul 2010, pentru Cel mai bun spectacol al anului şi pentru Cea mai bună scenografie - Carmencita Brojboiu, Gábor Viola primind premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (rolul Valerio), spectacolul a mai fost prezentat în străinătate, la Festivalul de Teatru din Bogota, unde s-a situat pe locul şase, Festivalul Internaţional de Teatru MESS de la Sarajevo, Festivalului Naţional de Teatru din Ungaria-Pécs, respectiv la Budapesta.

De asemenea în cursul acestui an spectacolul av fi jucat la Madrid, Paris şi Giessen, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la naşterea lui Georg Büchner.

Etichete
Comenteaza