„Muzicanții din Bremen” și „Lupul interzis”, spectacolele din weekend la Teatrul de Păpuși „Puck”

„Muzicanții din Bremen” și „Lupul interzis”, spectacolele din weekend la Teatrul de Păpuși „Puck”

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vor prezenta la finalul acestei săptămâni spectacolele „Muzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok” (sâmbătă, 5 octombrie de la ora 11) și „Lupul interzis” (duminică, 6 octombrie, de la 11 și 12.30).

Pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” (str. I. C. Brătianu, nr. 23) este programat pentru sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 11, „Muzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok” după Frații Grimm, în regia lui Rumi László. Aventura celor patru eroi începe în această viziune scenică în momentul în care se termină istoria cunoscută din poveste. Astfel, personajele își povestesc peripețiile din trecut, reflectând asupra traseului pe care l-au parcurs. Istorisirile lor sunt prezentate prin cântece, iar muzica live integrează toate momentele spectacolului.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs și Szűcs Tamás. Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol despre cei plecați să caute o viață mai bună

De asemenea, duminică, 6 octombrie, de la orele 11.00 și 12.30 va fi prezentat spectacolul „Lupul interzis”, realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu. Acesta redă, în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari –, povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini. Povestea migrării lupului începe, ca orice migrare, cu o călăuză care îți promite o viață mai bună și te transferă într-o altă lume. Ce se întâmplă odată ajuns acolo? E povestea fiecăruia dintre cei aflați în căutarea „celei mai bune dintre lumi”. Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș.

Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Spectacole la sediu, dar și la Cehu Silvaniei și Turda

Primul spectacol al săptămânii a fost „Punguța cu doi bani”, în regia lui Decebal Marin, care a avut reprezentații la sediul instituției luni, 30 septembrie și marți, 1 octombrie. Pe aceeași scenă a fost prezentat miercuri, 2 octombrie, spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. Joi, 3 octombrie, spectacolul „Muzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok”, în regia lui Rumi László, a avut o reprezentație la Cehu Silvaniei, iar „Turnuleţul”/„Tornyocska”, în regia lui Jakab Ildikó, va fi prezentat vineri, 4 octombrie, la Turda. Nu în ultimul rând, spectacolul „Pălăria buclucașă”, în regia lui Rachel Warr și a Andrei Cotiușcă, va avea vineri, de la ora 16, o reprezentație în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Trasilvania.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri costă 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

Biletele online: https://www.entertix.ro/evenimente?s=puck

De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole. Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.

 

Comenteaza