Picnic in the Park: jazz, cafea şi baloane colorate FOTO

Picnic in the Park: jazz, cafea şi baloane colorate FOTO
În ciuda vremii instabile, sute de clujeni au ales să se relaxeze de 1 Mai la picnic... in the Park: jazz, cafea şi baloane colorate. Cei cu chef de mişcare au tras o raită pe la standurile cu cărţi, zorzoane şi haine vintage.

 

Picnic in the Park, eveniment organizat în zona Iulius de către iniţiatorii Jazz in the Park, a aşezat păturile pe iarba verde încă de la orele amiezii. În scurt timp a devenit un minifestival: tineri, familii cu copii şi chiar pensionari au venit să se bucure de câteva ore de soare. 

Nu ai avut pătură, nicio problemă. Au pus la dispoziţie organizatorii. La fel şi cafea, bere, vin, floricele de porumb, îngheţată, vată de zahăr ars şi sandviciuri cu mici, cartofi piure şi varză acră. Cei mici au primit baloane în culorile curcubeului.

Când s-au săturat de alergat după ele, au trecut la minge, plimbări cu bicicleta, iar cei mai curajoşi au încercat câteva sesiuni de slacklining, un fel de echilibristică pe o sfoară prinsă între doi copaci. La picnic au fost bine primite şi patrupedele: nu a lipsit nici iepuraşul deja vedetă în Parcul Central. 

Cei mari s-au putut delecta cu o carte. Librăria Bookstory a pus peste 100 de exemplare la dispoziţia participanţilor, fie şi-au arătat competitivitatea la masa de gaming. Alţii au jucat şotron... de dragul copilăriei ori au încercat să fie actori pentru o zi alături de echipa de la Create.Act.Enjoy. 

Spre după masă, muzică. Pe scenă au urcat trei trupe de tineri de la școală de muzică, The Beat, elevi cu vârste între 7 și 19 ani, trupele Basska (România) și Shazalakazoo (Serbia). Închiderea evenimentului o vor face cei de la Moonlight Breakfast - la ora 20:00 - formaţie ce i-a încântat pe clujeni și la ultima ediție de Jazz in the Park.

Preţ de picnic

Bere: 5 lei

Înghetaţă: 3 lei/glob

Sandiwich: 10 lei

Cea de-a treia ediție a festivalului Jazz in the Park se va desfășura în perioada 29 iunie - 5 iulie în mai multe zone din oraș, centrul fiind, ca și la edițiile anterioare, Parcul Central. Printre artiștii anunțați până acum se numără Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Tiptil și Sebastian Spanache Trio.

Invitatul special al festivalului este Florin Niculescu, unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume. Concertul „Florin Niculescu și invitații săi prezintă: Tribut lui Stephane Grappeli" va avea loc în data de 2 iulie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj. Accesul se realizează pe bază de bilet (preț unic: 50 de lei), iar biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agenția Teatrului Național și Casa de Bilete din Iulius Mall și online de pe biletmaster.ro și jazzinthepark.ro.

Fond de donaţii

Organizatorii Jazz in the Park vor lansa în debutul festivalului un fond de donaţii - Fondul Jazz in the Park - creat pentru susținerea intervențiilor culturale și artistice în spațiul public și acordarea de burse unor tineri talentați și pasionați de muzică, aflați în dificultate materială. Cei ce doresc să facă donaţii o pot face fie prin SMS, fie achiziţionând un ceas de vinil Jazz in the Park ori direct prin site-ul festivalului.

 

Comenteaza