Rectorul UBB: "Acordarea titlului de DHC lui Mario Vargas Llosa, unul din cele mai importante evenimente din istoria noastră" VIDEO

Rectorul UBB:
Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa (DHC) scriitorului peruan Mario Vargas Llosa reprezinntă unul din cele mai importante evenimente din istoria pos-decembristă a Universităţii Babeş-Bolyai, poate chiar din întreaga istorie a universităţii, a arătat rectorul Ioan Aurel Pop.

"Este poate cel mai important eveniment din istoria noastră postdecembristă, poate din întreaga noastră istorie, de aproape 450 de ani. (...) Clujul universitar şi România părofundă se înclină astăzi în faţa tulburătorului său talent", a precizat rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, în deschiderea ceremonie de acordare a titlului DHC scriitorului Mario Vargas Llosa.

Rectorul UBB a făcut o prezentare succintă a scriitorului, evidenţiind modul în care se raportează acesta la lumea peruană, pe care "nu o povesteşte, o reconstruieşte".

Laudatio, în care a fost prezentată detaliat personalitatea lui Mario Vargas Llosa, respectiv opera şi activitatea sa, este rostită de profesorul Corin Braga, decanul Facultăţii de Litere a UBB. "De obicei, la o ceremonie de DHC trecem în revistă personalităţile cărora universitatea le-a acordat acest titlu în trecut. Propun ca acum să schimbăm procedura pentru acest eveniment şi să amintim universităţile care i-au acordat scriitorului titlul de DHC", a precizat Corin Braga, care a prezentat numele a numeroase universităţi din Peru, America Latină, America de Nord, Europa unde Mario Vargas Llosa este DHC.

Cunoscutul scriitor peruan Mario Vargas Llosa, câştigător al premiului Nobel pentru literatură în 2010, primeşte astăzi titul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.Ceremonia este programată de la ora 11, în Aula Magna a universităţii clujene.

 

Comenteaza