"Rinocerii", premieră cu sala plină la Praga

Spectacolul "Rinocerii", în regia lui Tompa Gabor, a avut premiera cu sala plină la Teatrul Naţional din Praga, în 30 mai.

La premieră au venit între alţii şi ministrul ceh al Culturii Alena Hanáková, dar şi Ondřej Černý, directorul general al Teatrului Naţional din Praga, Mircea Dan Duţă, directorul Institutului Cultural Român din Praga, Alice Georgescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru din Bucureşti (FNT) şi Oltiţa Cîntec, critic de teatru, directorul artistic al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul" Iaşi.

Piesa pusă în scenă de actorii clujeni amestecă teatrul absurd cu drama existenţialistă, farsa clasică şi burlescul, este povestea unor oameni dintr-un oraş mic, poate din sudul Franţei, care se trezesc dintr-o dată în ghearele Răului - acesta ivindu-se, mai degrabă ridicol, sub chipul unui rinocer, arată prezentarea spectacolului. "Oamenii buni se transformă unul după altul în rinoceri, şi îşi acceptă soarta cu o pasivitate îngrozitoare. Totuşi, unul se împotriveşte. Nu poate suporta soarta acceptată de ceilalţi, în ciuda faptului că este timid, fricos şi cu o personalitate deloc remarcabilă. Este opusul eroului, totuşi rezistă metamorfozei în masă", mai arată prezentarea.

Etichete
Comenteaza