Târgul de carte "Gaudeamus" şi-a deschis porţile. Peste 1.000 de vizitatori în primele 2 ore

Târgul de carte
Târgul de carte "Gaudeamus" şi-a deschis, astăzi, porţile în Cluj-Napoca. Timp de cinci zile, 22-26 aprilie, în pavilionul expoziţional din Piaţa Unirii vor avea loc 89 de evenimente editoriale.

"Cea de a 16-a ediţie a Târgului de carte "Gaudeamus" a debutat în forţă la Cluj-Napoca. În primele două ore ale evenimentului, au fost înregistraţi peste 1.000 de vizitatori", a declarat Vladimir Epstein, directorul executiv al târgului. "Mă bucur să văd că un eveniment de vânzare la bază capătă un substrat cultural la Cluj", a mai spus acesta. 

La deschiderea oficială a târgului au mai participat primarul Emil Boc, subprefectul Dan Codrean, Irina Petraş, preşedinta Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj şi poetul Adrian Popescu, preşedintele de onoare al ediţiei din 2015 "Gaudeamus". 

"Importanţa pe care noi, autorităţile locale, o acordăm acestui eveniment se traduce prin locaţia centrală în care are loc. Este vorba despre zona 0 a oraşului, zona centrală, dimensiunea multiculturală a urbei", a punctat edilul Clujului. "Târgul este o emblemă de Cluj, alături de TIFF şi alte manifestări ale oraşului universitar prin excelenţă", a spus şi Adrian Popescu. 

La târg vor fi prezente cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă, dar şi serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, acordate de către cei peste 80 de expozanţi.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi concursuri pentru public: tombola Gaudeamus şi Miss Lectura. Totodată, continuă campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă", iniţiată şi derulată de Radio România, campanie prin care vizitatorii sunt încurajaţi să cedeze volume din biblioteca personală celor ce nu au acces la carte.

Nu în ultimul rând, elevii olimpici din toate oraşele din ţară ce găzduiesc Târgul Gaudeamus vor fi premiaţi în cadrul proiectului "Invitaţi de nota 10: Olimpicii României".

De la Cluj, săptămâna viitoare, Târgul de carte "Gaudeamus" ajunge la Oradea. 

Citeşte şi Ce poţi face la Cluj de Ziua Internațională a Cărții

 

 

 

Comenteaza