Teatrul Maghiar de Stat anunţă azi deschiderea stagiunii oficiale, Teatrul Naţional încă aşteaptă

Teatrul Maghiar de Stat anunţă azi deschiderea stagiunii oficiale, Teatrul Naţional încă aşteaptă
Teatrul Maghiar de Stat anunţă azi deschiderea stagiunii oficiale. Între timp, la Teatrul Naţional din Cluj nu se ştie nimic.

"Va urma o perioadă plină, cu numeroase premiere şi diverse evenimente conexe", spune directorul Tompa Gabor.

În stagiune, regizorul Mihai Măniuţiu va avea în luna octombrie, în cadrul Intâlnirilor Internaţionale „George Banu", premiera cu spectacolul "Plugarul şi moartea" de Johannes von Tepl. Michal Dočekal a început repetiţiile la spectacolul "L-am servit pe regele Angliei" de Bohumil Hrabal, iar pe parcursul stagiunii vor mai pune în scenă Silviu Purcărete - "Victor sau copiii la putere" de Roger Vitrac, Dragoş Galgoţiu - "Sweeney Todd" de Stephen Sondheim, Robert Woodruff - "Caravaggio", Robert Raponja - "Leda" de Miroslav Krleža, András Urbán - "Brad de Crăciun la familia Ivanov" de Al. Vvedenski, István Albu - "Bolero" de Péter Demény şi "Serena in X-tremis" de Stephanie Robinson şi Theodore Shank.

Un proiect special al acestei stagiuni va fi coproducţia "Social Error - Ultimul om din...", realizat în parteneriat cu Uniunea Teatrelor din Europa. Proiectului internaţional regizat de Viktor Bodo i se vor alătura actori ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Cele două reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii noiembrie.


De asemenea, multe dintre spectacolele de succes ale Teatrului vor rămâne în repertoriu. Pe lângă acestea, se vor relua, cu o nouă distribuţie, spectacolele "Născut pentru niciodată" de András Visky, regia Gábor Tompa şi "Unchiul Vania" de A.P. Cehov, în regia lui Andrei Şerban.

"Unul dintre obiectivele importante ale acestei stagiuni este şi reorganizarea structurii interne a Teatrului", spune Tompa. Astfel, pentru o mai bună comunicare cu publicul, cu partenerii instituţionali şi pentru dezvoltarea unor programe şi proiecte noi a fost înfiinţată Direcţia Strategii Culturale, Proiecte şi Marketing, condus de Kinga Kovács, care are în subordine Biroul Marketing coordonat de Mirela Sandu şi Secretariatul literar - cu un nou secretar, Zoltán Csép.

Pentru spectacolele din luna septembrie şi octombrie biletele au fost deja puse în vânzare şi se pot achiziţiona de pe site-ul biletmaster.ro şi de la Casa de bilete zilnic între orele 10 şi 13 şi 16.30-18.30.

Între timp, activitatea la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a fost reluată doar ieri. Pe toată durata verii toţi angajaţii au fost plecaţi în concedii. Întrebată când începe stagiunea la Teatrul Naţional, secretarul literar Eugenia Şarvari ne recomandă să consultăm site-ul instituţiei. "Nu am timp astăzi să mă documentez", a explicat ea. "Vom trimite mâine un document cu mai multe detalii". Conform secţiunii "Spectacole" de pe site, prima reprezentaţie e programată în 6 octombrie, e vorba de "Sânziana şi Pepelea" de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija. Acesta e, de altfel, singurul spectacol despre care există informaţii pe site, în această toamnă. Vezi mai jos cum arată secţiunea "Program lunar":

 

Vezi mai jos cum arată secţiunea "Program lunar" a Teatrului Maghiar:

Comenteaza