Un spectacol face istorie la Teatrul Maghiar: E probabil cel mai important din ultimele decenii VIDEO

Un spectacol face istorie la Teatrul Maghiar: E probabil cel mai important din ultimele decenii VIDEO
Directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TSMC), Tompa Gabor a subliniat că spectacolul "Unchiul Vanea", care a ajuns recent la 100 de reprezentaţii, este probabil cea mai importantă producţie a instituţiei din ultimele decenii.

"Este un eveniment rar pentru un teatru de provincie ca un spectacol din repertoriu să ajungă la 100 de reprezentaţii, în istoria noastră doar <Cântăreaţa cheală> a mai reuşit acest lucru. E important că acest număr s-a atins nu cu un gen ieftin, cu producţii distractive, ci cu spectacole de calitate; e probabil cel mai important spectacol al nostru din ultimele decenii. E o piatră de hotar şi din istoria noastră, dar şi din istoria teatrului românesc, întrucât a primit premii importante, inclusiv distincţiile UNITER pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal", a punctat Tompa Gabor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Teatrul Maghiar clujean a sărbătorit astăzi trei spectacole, "Unchiul Vanea", care a ajuns la 100 de reprezentaţii, "Strigăte şi şoapte", care va ajunge în curând la 75 de reprezentaţii şi "Lence şi Lena", care a aniversat 50.

Tompa a evidenţiat "momentul de inspitraţie" al regizorului Andrei Şerban şi întâlnirea sa cu trupa de actori care se menţine la nivel înalt. Directorul TMSC l-a felicitat în mod deosebit pe protagonistul rolului titular din "Unchiul Vanea", Andras Hathazi, subliniind că imaginea cu actorul care are deasupra candelabrul luminat al teatrului a devenit una din imaginile emblemă ale instituţiei.

 

Comenteaza