Cum l-a atacat Marcel Ciolacu pe Emil Boc, de față cu toți primarii oraşelor mari din România
- Scris de Ziua de Cluj
- 29 Oct 2024, 09:15
- Politica
- Ascultă știrea
Premierul PSD Marcel Ciolacu nu s-a putut abţine la o întâlnire cu Asociația Municipiilor din România (AMR), să nu îl atace pe Emil Boc (PNL), amintind de "modelul de premier" lăsat de actualul primar al municipiului Cluj-Napoca.
Premierul Marcel Ciolacu a susţinut, la o întâlnire cu Asociația Municipiilor din România (AMR), că nu va urma sub nicio formă modelul de premier al lui Emil Boc și nu va crește sub nicio formă TVA. Emil Boc, președintele AMR, era tocmai cel care modera evenimentul și era prezent pe scenă, a notat stiripesurse.ro.
"Mi-aş dori şi eu să fiu judecat după cum este judecat acum Emil Boc, nu după cum a fost judecat imediat după ce şi-a terminat mandatul (de premier - n. red.) atunci domnul Emil Boc. E o diferenţă mare între percepţie şi adevăr. (...)
Nu puteam să nu-mi asum un lucru doar pentru că eu scăpam să dau explicații. Nu va crește niciun TVA! Nu voi repeta experiența domnului Emil Boc, care automat duce și la inflație, duce, de fapt, la o inechitate socială", a declarat Marcel Ciolacu la întâlnirea cu Asociația Municipiilor din România.
În perioada 22 decembrie 2008 - 6 februarie 2012 Emil Boc a fost prim-ministru al României. La 15 decembrie 2008, în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie 2008 și a retragerii lui Teodor Stolojan, candidatul desemnat inițial de președintele Traian Băsescu, acesta din urmă l-a desemnat pe Emil Boc drept nou candidat pentru funcția de prim-ministru al României.
În urma desemnării ca prim-ministru a format Guvernul Boc, care a primit votul de învestitură al Parlamentului și a depus jurământul în fața președintelui Traian Băsescu în 22 decembrie 2008. Guvernul condus de acesta a preluat o situație economică dificilă, pe fundalul unei crize economice. Pentru a suplimenta veniturile bugetului de stat, guvernul condus de Emil Boc a introdus un impozit forfetar (impozit minim plătit de orice firmă). De asemenea, pentru a reduce cheltuielile bugetare, a introdus o lege ce interzicea cumulul pensiei cu salariul pentru angajații statului.
În data de 13 octombrie 2009 guvernul Emil Boc a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce toți miniștrii PSD s-au retras din guvern. Boc a continuat să asigure interimatul, fiind în același timp Prim-Ministru și ministru interimar al educației. După ce Traian Băsescu, susținut de Partidul Democrat-Liberal, a obținut un nou mandat de președinte al României la alegerile din decembrie 2009, Emil Boc a fost din nou desemnat candidat la funcția de prim-ministru și a fost reînvestit în funcție la 23 decembrie, cu 275 de voturi pentru și 135 împotrivă.