Chiosul îşi schimbă stăpânul

Chiosul îşi schimbă stăpânul
Cel mai cunoscut local din Cluj-Napoca, restaurantul Chios din Parcul Central, va ajunge în custodia omului de afaceri Sorin Dan, patronul hotelurilor City Plaza şi City Central. "Astraliştii" Dorel Goia, Radu Şter şi Mircea Ilea sunt în plină negociere cu acesta.

Amplasat într-o locaţie excelentă, restaurantul Chios reprezintă încă principala opţiune pentru toţi organizatorii de recepţii şi evenimente mondene. Sursele ZIUA de CLUJ au informat că proprietarii, cunoscuţii oameni de afaceri Dorel Goia, Radu Şter şi Mircea Ilea, ar fi interesaţi să vândă localul. Aceştia, au confirmat că sunt în plină negociere pentru a-l închiria, dar nu se gândesc să-l înstrăineze definitiv. Până la finele anului, se va ajunge la o înţelegere, a apreciat Radu Şter, urmând ca restaurantul Chios să fie preluat în gestiune de Sorin Dan, proprietarul hotelurilor City Palza şi City Central, omul care a pus bazele Festivalului de film „Comedy Cluj".

După ce a primit în administrare şi cinematograful Victoria, omul de afaceri Sorin Dan se pregăteşte să preia şi cunoscutul restaurant Chios, care se află pe malul lacului din Parcul Central. Sorin Dan a respins informaţiile ZIUA de Cluj, cum că ar fi interesat să cumpere, însă, a admis că este interesat să-l închirieze şi că se află în plină negociere în sensul acesta. El consideră că printr-o bună administrare, acest obiectiv ar putea fi pus în valoare mult mai bine. „Îmi doresc să închiriez restaurantul Chios pentru a putea organiza evenimente. Este o locaţie extraordinară şi cred că ne-am descurca să facem lucruri frumoase acolo", a explicat Sorin Dan pentru ZIUA de CLUJ.

El a precizat că încă nu s-au clarificat toate lucrurile în privinţa încheierii actului de închiriere. „Mai sunt unele detalii de stabilit. Pentru că ni se cere să preluăm tot imobilul, cu tot cu etajul superior. Nu ştiu exact cam cum ar putea fi gestionat acest etaj, ce s-ar putea face acolo. Dar punem la punct un plan şi sper că vom ajunge la o înţelegere", a subliniat Sorin Dan. Restaurantul Chios a fost cumpărat în anul 2000, prin licitaţie, de cunsocuţii oameni de afaceri clujeni Dorel Goia, Radu Şter şi Mircea Ilea. Radu Şter a dezvăluit şi el că se află în negocieri cu Sorin Dan pentru închirierea restaurantului Chios, respingând orice ipoteză cu privire la vânzarea acestui imobil: „Sper ca până la finele acestui an să putem încheia negocierile şi să predăm restaurantul. Nu-l vindem, îl închiriem doar. Domnul Sorin Dan are nevoie de acest local. El este un specialist în evenimente culturale, cred că se va decurca foarte bine să-l pună în valoare. Restaurantul Chios reprezintă un avantaj pentru Cluj şi este păcat ca el să nu fie exploatat la maxim". Radu Şter a refuzat să vorbească despre preţul de chirie pe care-l negociază cu Sorin Dan. De asemenea, n-a dorit să amintească nici preţul cu care a fost achiziţionat localul în anul 2000. „Dacă discutăm despre asta acum, nu mai ajungem la înţelegerea pe care ne-o dorim. Ar fi mai bine să finalizăm negocierile şi apoi să oferim detaliile financiare", a spus Şter. Acesta face parte din grupul oamenilor de afaceri din Cluj care au pus bazele companiei Astral. Împreună cu Dorel Goia şi Mircea Ilea deţine localul Chios, dar mai are şi alte afaceri semnificative. Potrivit ultimului top Forbes, averea lui Radu Şter este evaluată la circa 8 milioane de euro. Acesta deţine acţiuni în cadrul societăţii Imofinance, dar şi la societatea comercială Practic Invest, care a construit în 2009 un centru comercial în Turda. A mai dezvoltat o serie de imobile în Transilvania, printre care se numără şi clădirea Inter Proiect şi spaţiul unde funcţionează magazinul de tip „do it yourself Praktiker" din Cluj.

Sorin Dan figurează în topul Forbes cu o avere de peste 9 milioane de euro. Acum doi ani el a vândut fabrica de mobilă Libertatea. Prin intermediul Transilvania Development, acesta deţine hotelurile City Plaza şi City Central. Sorin Dan e devenit şi mai cunoscut după ce a pus bazele festivalului de film „Comedy Cluj", preluând în administrare, alături de organizatoii TIFF, cinematograful Victoria, de pe B-dul Eroilor.

 

 

Comenteaza