Clujenii vor să tuneze tramvaiele din Timişoara VIDEO

Clujenii vor să tuneze tramvaiele din Timişoara VIDEO
Dacă firma Remarul 16 Februarie va câştiga licitaţia organizată de primărie, tramvaiele din anii '60-'70 care circulă în oraşul de pe Bega vor fi dotate cu motoare noi, climatizare, GPS şi internet. Valoarea maximă a contractului este de 85 de milioane lei şi prevede modernizarea a 10 tramvaie.

Fabrica de trenuri din Cluj, înfiinţată acum 170 de ani, s-a înscris în cursa pentru modernizarea tramvaielor din Timişoara. Practic, aşa cum spune şi directorul tehnic al companie, vechile tramvaie din anii '60 vor fi aduse la standardele anului 2014.

Clujenii se bazează pe asocierea pe care o au din 2010 cu colosul mondial Bombardier, sub licenţa căruia fabrică trenuri.

Tramvaiele vechi din Timişoara ar urma să îşi echimbe complet faţa: vor primi un sistem de transmisie nou şi alt motor. În plus, va fi modificat atât interiorul, cât şi exteriorul. Tramvaiele vor avea scaune încălzite şi rampă pentru persoane cu handicap. În fabrica din Cluj se lucrează deja la tunarea unui tramvai preluat de la Regia de Transport din Cluj.

După finalizare, tramvaiul va fi prezentat autorităţilor.

La licitaţia de 85 de milioane de lei de la Timişoara a mai depus ofertă fabrica Remar Paşcani în parteneriat cu Astra Vagoane Arad. Câştigătorul va fi ales până în data de 30 mai.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza