Pulsul pieţei imobiliare: cartierele vechi domină topul Clujului

Pulsul pieţei imobiliare: cartierele vechi domină topul Clujului
Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie a acestui an valoarea medie de 1.027 euro/ mp pentru apartamentele de vânzare din Cluj, cea mai mare valoare dup criza imobiliară.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, indicele a înregistrat o creştere de 3,74% a preţurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj şi de o creştere de numai 1,51% pentru apartamentele de vânzare din Cluj şi Floreşti, Baciu şi Apahida.

Apartamentele cu două camere din Cluj sunt cele care s-au apreciat cel mai mult, cu 6,06%. La polul opus se află apartamentele cu patru camere din zona Clujului şi vecinătăţi, care s-au depreciat faţă de aprilie 2014 cu 1,42%.

Cele mai scumpe apartamente de vânzare se găsesc în cartierele vechi ale oraşului, şi anume Centru, Zorilor, Grigorescu şi Gheorgheni, situaţie  nemaiîntâlnită pe piaţa imobiliară clujeană în ultimii ani.

De asemenea, apartamentele din Floreşti s-au apreciat în luna aprilie, ajungând la valoarea medie de 535 euro/mp, faţă de 527 euro/mp în luna martie.

Indicele Blitz prezintă media preţurilor publice ale apartamentelor de vânzare din Cluj, exprimată în euro/mp, ţinând cont de caracteristicile generale ale lor: tip, zonă, număr de camere. Acesta ţine cont de specificul pieţei locale şi de harta imobiliară a Clujului, oferind valori medii diferenţiate pentru apartamentele din municipiu şi cele din comunele învecinate.

Topul cartierelor:

1. Centru 1.195 euro/mp
2. Zorilor 1.109 euro/mp
3. Grigorescu 1.103 euro/mp
4. Gheorgheni 1.097 euro/mp
5. Europa 1.089 euro/mp
6. Bună Ziua 1.041 euro/mp
7. Mărăşi 1.037 euro/mp
8. Mănăştur 958 euro/mp

Comenteaza