Un economist clujean trece de la Banca Transilvania la Cupru Min

Un economist clujean trece de la Banca Transilvania la Cupru Min
Adunarea Generală a Acționarilor societății Cupru Min a ales cinci noi membri în Consiliul de Administraţie (CA). Numirea candidaților s-a făcut la propunerea acționarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Cei cinci noi membri ai CA sunt Radu-Claudiu Roşca, Radu-Călin Coşarcă, Romeo Jantea, Dumitru-Remus Vulpescu, Gheorghe Chindriş. Roșca are 10 ani de experiență în audit și risk management, deținând funcții de conducere precum director audit la grupul Banca Transilvania Cluj, membru al CA la Depozitarul Central, senior Auditor intern la Aegon Pensii, membru al Comitetului de Audit la BT Leasing, fiind implicat pe piața de capital și în investment banking. 
 
Procedura de selecție de la Cupru Min a fost realizată de către Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, în lunile martie-iunie. Experții în recrutare au centralizat 53 de dosare de aplicație (în medie 11 per poziție vacantă) aparținând unor candidați cu experiență, pregătire și competențe diferite. 
 
"Ținând cont de obiectivele principale ale Cupru Min, creșterea capacităților de producție și consolidarea poziției de piață, DPAPS a concluzionat că experiența unui profesionist în domeniul economic și financiar, a unuia în audit, a unuia în corporate & marketing, a unuia în domeniul juridic, precum și a unuia în domeniul tehnic și operațional sunt necesare în cadrul CA", conform DPAPS.
 
În urma interviurilor cu fiecare dintre candidații participanți la procedura de recrutare, cele două societăți de recrutare au selectat 22 candidați, DPAPS selectând, în final, cinci candidați, care au fost propuși pentru poziția de administrator în CA al societății. 

Comenteaza