Tranzacţie pe piaţa turismului: Wens preia DeLuxe

Tranzacţie pe piaţa turismului: Wens preia DeLuxe
Compania Wens Travel va prelua agenţia DeLuxeTour (DLT) pentru a-şi extinde aria de activitate în zona de servicii turistice de lux, dezvoltând astfel departamentul de profil. Conducerile ambelor agenţii au aprobat deja tranzacţia, urmând ca preluarea să fie definitivată până la începutul anului viitor.

„În peisajul dinamic al pieței de turism, am găsit varianta perfectă pentru a ne extinde în segmentul luxury. An de an, Wens Travel a încercat să inoveze și să-și extindă aria de acoperire a serviciilor de travel, iar această preluare reprezintă o motivație și o provocare suplimentară pentru a deservi cele mai rafinate, exigente și memorabile dorințe de călătorie”, a declarat Mihaela Călușer, manager general al Wens Travel. 
 
„Călătoriile fac parte din viața noastră de mulți ani și au devenit cu timpul un stil de viață. Am înființat DLT cu speranța că vom putea ajuta cât mai mulți iubitori de călătorie prin labirintul destul de încurcat al tour-operatorilor și al platformelor de travel online. Vacanțele luxury nu se adresează doar unui anumit tip de oameni, oricine poate planifica o călătorie cu totul deosebită dacă se ține cont de anumiți parametri. 
 
Deoarece ne-am luat în serios rolul de concierge, am simțit nevoia să ne consiliem clienții nu doar la nivel de vacanțe, ci și în zona de business travel, team building-uri. Fiind o firmă mică, am căutat un partener puternic cu care să ne asociem și care să aibă aceleaşi valori pe care noi le prețuim: seriozitate, competență, consiliere și o atmosfera prietenoasă care să-i ofere clientului senzația de apartenență”,
susțin Cristina și Mircea Doloc, proprietarii DLT.
 
Wens Travel este o companie de turism cu servicii complete înființată în 1997 şi oferă totodată evenimente și servicii sportive. Firma figurează cu sediul social în Bistriţa, însă activitatea principală se realizează la Cluj-Napoca, unde aceasta figurează cu filiale, plus încă una la Bucureşti.

Brevetul de turism figurează pe numele Mihai Ovidiu Georgiu. Cifra de afaceri realizată de Wens în 2015 a fost de 28 de milioane de lei, cu un profit de 157.912 lei. DLT este o agenţie cu capital german, specializată pe călătoriile cu profil luxury, cu filiala pe str. Clinicilor din Cluj-Napoca. 
 
Cutremurul declanşat de ANT are efecte în piaţă
 
Mişcarea vine după decizia Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) de a retrage licenţele a 1.384 de agenţii ce nu au prezentat o poliţă valabilă de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea pachetelor de servicii. În urma numeroaselor reclamaţii primite, ANT a redus lista la 1.138 de agenţii, 
 
În ţară există 30 de companii într-o situaţie similară Genius Travel sau Mareea, intrate în insolvenţă, relevă un studiu al companiei de consultanţă KeysFin. Din 2.825 de firme active în sector, 1.938 înregistrează dificultăţi financiare.

1.088 au un capital propriu negativ (39%), 850 grad de îndatorare ridicat (30%), 748 pierderi operaţionale (26%), 1.120 lichiditate sub cea acceptată, 514 furnizori restanţi. În România există 472 de agenţii şi tour-operatori ale căror datorii au crescut în perioada 2014-2015.

Comenteaza