Oierii, stimulaţi cu bani să nu arunce lâna pe foc

Oierii, stimulaţi cu bani să nu arunce lâna pe foc
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu şi directorul general al Agenţiei Naţionale de Zootehnie, Iacob Lelior, au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii crescătorilor de ovine din România.

Tema principală a vizat-o proiectul de hotărâre pentru aprobarea ajutorului de minimis pentru susținerea crescătorilor de ovine în vederea comercializării lânii, beneficiarilor, condițiilor de eligibilitate, modului de acordare, valorii anuale a acestuia, modalitățile de verificare și control, care se află în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.
 
Aceştia au discutat despre identificarea cantităţilor de ovine disponibile pentru export şi modalităţi de colectare a animalelor şi transportul lor. Ministrul a purtat discuţii privind identificarea unor măsuri de a împiedica arderea și aruncarea lânii. 
 
Oficialii de la minister s-au întâlnit şi cu reprezentanţii legumicultorilor şi ai pomicultorilor şi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România.  Scopul a fost acela de a identifica soluţii pentru a îmbunătăţi comunicarea dintre fermieri şi asiguratori în sensul analizării de posibilităţi pentru a-şi diversifica ofertele de asigurare în ce priveşte legumicultura şi pomicultura. 

Comenteaza