47.000 de clujeni sunt executaţi silit

47.000 de clujeni sunt executaţi silit
Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Cluj avea în evidenţe la finele lunii septembrie 47.400 de persoane fizice aflate în executare silită care aveau restanţe la stat de 36 de milioane de lei, a informat şeful instituţiei, Nicolae Câmpan.

Mult mai mare este suma datorată de cele 15.175 de persoane juridice, care se ridică la 229 de milioane de lei. Pentru a recupera banii datoraţi statului, AJFP a emis somaţii de plată pentru suma de 54 de milioane de lei, a înfiinţat popriri de 67 de milioane şi sechestre de 3 milioane, însă banii recuperaţi efectiv din măsurile de executare silită au fost de doar 30 de milioane. 
 
Încasările la cele patru bugete au urcat de la 262 de milioane de lei în septembrie 2016 la 313 milioane în aceeaşi lună a acestui an. Cele mai mari creşteri procentuale s-au simţit la asigurările sociale de stat (+23%), la bugetul de stat, fără vamă (+19%) şi la asigurările de şomaj (+18%),  fiind ceva mai reduse la fondul naţional unic de asigurări de sănătate (+13%). 
 
„Ca urmare a activităţii desfăşurate pe linia combaterii evaziunii fiscale, au fost transmise organelor în drept, în vederea continuării cercetărilor, patru sesizări penale, valoarea prejudiciului potenţial fiind de 10,7 milioane de lei”, consemnează conducerea AJFP. Instituţia a administrat în septembrie 252.380 de contribuabili, dintre care mai mult de jumătate înregistraţi cu cod numeric personal.

Comenteaza