Petroliștii de la MOL vor finanța proiecte din ariile protejate

Petroliștii de la MOL vor finanța proiecte din ariile protejate
Compania petrolieră MOL România Cluj și Fundația pentru Parteneriat au lansat un program în cadrul organizațiile neguvernamentale pot depune cereri de finanțare pentru proiecte de mediu.

Proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: spații verzi urbane și arii naturale protejate. Proiectele înscrise vor fi evaluate de către un juriu, iar câștigătorii vor fi anunţaţi până la sfârșitul lunii martie.

În cadrul componentei arii naturale protejate sunt finanțate proiecte care promovează şi aduc în atenţia publicului problematica ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăți gradul de conştientizare în rândul comunităţilor locale. Proiectele finanțate pot fi implementate de organizații în parteneriat cu instituții publice şi cu administratori de arii protejate.

“Spaţiile urbane verzi şi ariile naturale protejate sunt importante pentru comunități, având impact semnificativ asupra calităţii vieţii şi a stării de bine ale locuitorilor. Investim în programele noastre de implicare în comunitate deoarece considerăm că prin acestea îndeplinim un rol semnificativ în viața comunităţilor în care activăm”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

MOL alocă organizațiilor un fond anual de 697.000 de lei pentru implementarea proiectelor de protecție a mediului și de încurajare a implicării tinerilor în proiecte care vizează îmbunătățirea mediului înconjurător. Sumele acordate prin cele 500 de proiecte finanțate în cadrul edițiilor anterioare au depășit 6 milioane de lei, iar în proiectele implementate au fost implicate 200.000 de persoane.

Suprafaţa spaţiilor verzi create şi reabilitate a depăşit 470.000 mp. Programul a sprijinit organizarea a 108 de tabere Junior Ranger şi a 1.619 activităţi extraşcolare, în cadrul cărora tinerii participanţi au dobândit cunoştinţe şi experienţe importante referitoare la mediul înconjurător.

Comenteaza