Studiu: bărbaţii intră mai repede în datorii

Studiu: bărbaţii intră mai repede în datorii
61% dintre persoanele care înregistrează datorii sunt de sex masculin şi numai 39% sunt femei, conform unui studiu al companiei de recuperare a creanţelor Kruk, prezentat astăzi la Cluj.


Conform cercetării, ardelenii se îndatorează mai greu, deoarece sunt mai chibzuiţi. Rezultatele studiului relevă faptul că persoanele cele mai puţin dispuse la cheltuieli sunt cele din zodiile Taur şi Rac, iar cei mai mulţi debitori sunt cei din zodiile Gemeni şi Săgetător.

„Priorităţile în bugetul unei familii sunt achitarea facturilor la utilităţi, medicamente, cheltuielile pentru creşterea copiilor, hrana zilnică şi ţigările. Plata datoriilor către bănci ocupă un loc important în lista de priorităţi, urmată de cheltuielile pentru combustibil, în cazul posesorilor de autoturisme", a declarat sociologul Mircea Kivu.

Grupul Kruk, cu sediul în Polonia, este specializat în managementul integrat al creanţelor, având clienţi atât din sectorul financiar cât şi companii private. Compania este de asemenea un jucător în piaţa achiziţiei de portofolii de creanţe, în special de la bănci.

 

 

Comenteaza