Consiliul Judeţean vrea parcuri industriale la Câmpia Turzii, Dej şi Huedin. Şomerii de la Mechel nu au încredere. Vezi ce spun VIDEO

Consiliul Judeţean vrea parcuri industriale la Câmpia Turzii, Dej şi Huedin. Şomerii de la Mechel nu au încredere. Vezi ce spun VIDEO
Iminenta concediere a 800 de angajaţi de la combinatul Mechel din Câmpia-Turzii a determinat conducerea Consiliului Judeţean să demareze în regim de urgenţă construirea unui nou parc industrial în comuna Luna. Acesta se va numi Tetarom Turda - Câmpia-Turzii şi va fi urmat de alte două parcuri industriale, Tetarom Dej şi Tetarom Huedin.

Noul parc industrial va fi construit pe un teren pus la dispoziţie de Primăria comunei Luna, printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean şi consiliile locale din Cîmpia-Turzii şi Luna.

"Terenul pus la dispoziţie va avea undeva în jur de 100 de ha şi dorinţa noastră este să putem absorbi câteva mii de oameni în aceste locuri de muncă nou create", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean, primele angajări în noul parc industrial ar putea fi făcute anul viitor. "În anul acesta ne dorim începerea acestui parc. La rectificarea de buget pe care o vom avea, vom prinde sumă de bani pentru a realiza acest parteneriat, pentru infrastructura de acolo şi speranţa mea este ca în anul următor să poată fi angajaţi o parte din oamenii din zona respectivă", spune acesta.

Angajaţii de la Mechel nu cred, însă, că noul proiect al Consiliului Judeţean va reprezenta o soluţie pentru ei. "Mai e teren în parcul industrial de aici, la fostele sere, e o grămadă de teren în combinat, dar nu vine nimeni să investească. Nu vor veni nici la Luna. Nu asta-i rezolvarea pentru noi. Singura soluţie e cea propusă de conducerea Mechel, scutirea de la plata CAS. Ăsta nu-i ajutor de stat, îi ajutor pentru stat, care, în loc să plătească şomaj la 800 de oameni care nu vor produce nimic, va încasa impozite şi contribuţii la pensii şi şomaj de la ei, dacă îşi vor păstra locurile de muncă. Asta nu vor să înţeleagă", spune liderul de sindicat Ioan Pascu.

Conducerea combinatului Mechel s-a declarat dispusă să renunţe la concedierea a 500 de oameni doar dacă va obţine scutirea de plata CAS pentru angajaţiicare urmează să fie disponibilizati. autorităţile statului urmează să dea un răspuns acestei solicitări în perioada următoar.

Comenteaza