15.000 turişti străini în patru luni, la Cluj VIDEO

15.000 turişti străini în patru luni, la Cluj VIDEO
Clujul devine tot mai mult o destinaţie turistică. Potrivit statisticilor, judeţul a avut peste 15.000 de oaspeţi străini în primele patru luni ale acestui an, majoritatea din Germania, Ungaria, Italia şi Franţa. Cei mai mulţi vin pentru afaceri, dar sunt din ce în ce mai mulţi turişti care aleg Clujul pentru atracţiile pe care le oferă oraşul şi pentru împrejurimile sale.

Statistica nu include turiştii care au venit la Festivalul de Film Transilvania, de la începutul lunii iunie, dar chiar şi aşa este impresionantă.

"Pe primele patru luni ale acestui an, în judeţul Cluj au ajuns 15.604 turişti străini. Numărul acestora este mai mare cu 7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Scopul vizitelor este în principal jobul, pentru că durata medie de şedere este de două zile şi jumătate", spune şeful Direcţiei Regionale de Statistică Cluj, Codrea Pop.

Zona centrală a Clujului este mereu plină de turişti străini. Îi recunoşti după aparatele de fotografiat şi după felul în care privesc clădirile pe lângă care noi trecem cu indiferenţă. Pe Bulevardul Eroilor îl întâlnim pe Gerald, un francez care a ajuns în ultima perioadă de mai multe ori la Cluj-Napoca.

"Cred că este un oraş frumos, pentru că are foarte multe poveşti istorice. Este interesant să îl vizitezi. Îmi place să mă plimb pe străzi, să vizitez muzeele, chiar am reuşit să văd unele din muzeele din Cluj", spune el.

Mergând spre Piaţa Unirii, întâlnim un cuplu de turişti. "Suntem din Budapesta. Clujul este un oraş frumos, nu suntem pentru prima oară aici", arată ei.

Dintre turiştii străini care ajung în judeţul Cluj majoritatea sunt din ţări precum Germania, Ungaria, Italia şi Franţa. Vara îi găsim concentraţi aici în Piaţa Muzeului. În ceea ce priveşte cazarea, unii sunt mai pretenţioşi şi ale chiar hotelurile de cinci stele.

Din statisticile realizate recent reiese că 16% dintre cei care ne vizitează oraşul aleg hotelurile cele mai luxoase.

Bianca Suciu - REALITATEA TV Cluj

Comenteaza