22% rată de absorbţie pentru banii europeni în Ardealul de Nord, în 2011

22% rată de absorbţie pentru banii europeni în Ardealul de Nord, în 2011
Un număr de 273 contracte de finanţare semnate cu o valoare nerambursabilă totală de 384 milioane de euro, sumă din care au fost achitate deja 111 milioane. Aşa arată regiunea de dezvoltare Nord-Vest la sfârşitul acestui an, conform Agenţiei de Dezvoltare Regională.

Rata de absorbţie este însă mică, de doar 22,7%, raportat la alocarea regională totală, de 488,63 milioane de euro. Reprezentanţii ADR Nord-Vest au anunţat astăzi încheierea contractării pe subdomeniul Centre urbane din cadrul axei prioritare 1 - Sprijinirea dezvoltării urbane a oraşelor, după semnarea, astăzi, a contractelor de finanţare pentru cele 30 de proiecte depuse, prin care se solicită o sumă nerambursabilă totală de 51,61 milioane de euro.

În ce priveşte contractele finalizate, Ardealul de Nord numără în total 84 de proiecte finalizate, prin care se solicită peste 38 de milioane de euro finanţare nerambursabilă. Acestea sunt două proiecte de infrastructură de transport, trei ambulatorii de spital, trei centre sociale, 14 şcoli, 61 de microîntreprinderi şi un proiect de turism.

 

Comenteaza