A început programul „Femeia Antreprenor”. Câți bani pot obține doamnele pentru business

A început programul „Femeia Antreprenor”. Câți bani pot obține doamnele pentru business
| Foto: Facebook - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Programul „Femeia Antreprenor” – ediția 2024 a luat startul în dimineața zilei de marți, 30 iulie.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță deschiderea apelului de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” – ediția 2024! Doamnele antreprenor din sectorul IMM se pot înscrie, pentru obținerea unor finanțări de până la 200.000 lei, începând de marți, 30 iulie a.c.

„Începând de azi, 30.07.2024, ora 10.00 și până la data de  04.10.2024 ora 20.00, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului,  va fi activă aplicația de înscriere în cadrul Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM”, informează MEAT într-un comunicat.

Perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, începând cu ora 10.00 a primei zile și până la ora 20.00 a ultimei zile. Termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor. Aplicațiile vor fi transmise exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate, disponibilă la adresa:

https://minimis.imm.gov.ro

„Programul «Femeia Antreprenor» începe astăzi, 30 iulie 2024, de la ora 10.00 iar perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, până la ora 20.00 a ultimei zile”, anunţă ministrul Economiei, Radu Oprea.

El precizează că termenul limită va putea fi prelungit în funcţie de disponibilitatea fondurilor.

După completarea şi trimiterea on-line a formularului de înscriere nu se mai pot face completări/modificări asupra acestuia.

Pe ce pot fi cheltuiți banii

Finanţarea se referă, spre exemplu, la achiziţionarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, şi activele corporale pentru spaţii de joacă, săli de sport, fitness şi altele, precum şi echipamentele pentru economisirea energiei şi utilizarea resurselor regenerabile.

„Pot fi realizate investiţii şi în spaţii de lucru, mijloace de transport, mobilier şi aparatură, site-uri web şi promovare, inclusiv investiţii pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială. Mai mult, ediţia din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăţi: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanţare", anunțat Ministerul Economiei într-un comunicat, în primăvara acestui an.

Potrivit sursei citate, proiectele câştigătoare vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiţie, care se axează pe susţinerea companiilor aflate la început de drum.

Obiectivul general al programului este stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei, promovarea unui sistem de informare şi instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local.

Comenteaza