Abo Mill își vinde morile din Cluj și Zalău pentru 1,2 milioane de euro
- Scris de Călin Poenaru
- 15 Ian 2020, 11:11
- Economie
- Ascultă știrea
Lichidatorul judiciar al Abo Mill, CITR Galați, a pus în vânzare proprietățile din județele Cluj și Sălaj ale societății specializate în morărit. Este o nouă încercare de a scoate bani din activele părăginite, dintr-o "epopee" care durează deja de 10 ani.
Prețul de pornire a licitației pentru activele din Cluj-Napoca ale fostei Prodpan este de 0,85 milioane de euro, la care se adaugă platforma din municipiul Zalău. Imobilul de pe Calea Baciului are un teren de 6.908 mp, hală de producție, atelier, magazie, pavilion administrativ.
Unitatea are o capacitate de 320 tone/zi şi dispune de echipamentele necesare desfăşurării activităţii. Activele includ moara, curățătoria, silozuri de grâu și de făină. “Starea fizică generală este proastă”, menționează lichidatorul judiciar, în documentul de licitație.
În plus, compania propune spre valorificare şi un imobil situat pe str. Fabricii din Zalău, compus din teren de 17.000 mp, cu construcţiile aferente. Preţul total de pornire a fost stabilit la de 1,2 milioane de euro, plus taxa pe valoare adăugată. Dacă activul nu va fi valorificat la prima licitație, va urma o serie de alte două licitații, în cursul lunii ianuarie.
Abo Mill, companie membră a grupului maghiar Abo Grup, a început să își scoată la vânzare operațiunile locale din România, Slovacia, Ucraina încă din 2011, după ce activitatea de producție în morărit și panificație a fost afectată de scumpirea materiei prime și concurența de pe piața neagră.
Printre acestea se numărau morile de grâu din Cluj (capacitate de procesare 320 tone/zi, depozit de 7.000 tone) și Sălaj (procesare de 200 tone/zi, depozit de 2.300 de tone). Grupul mai deținea în țară companii din domeniile nutrețuri combinate, procesarea cărnii de pui, comerț cu cereale, fermele și abatoarele fiind și ele scoase la mezat.
Abo Mill Cluj mai dispunea în 2018 de doar șapte angajați, înregistrând afaceri de 34.000 de lei și o pierdere de 451.000 de lei, conform portalului financiar Termene.ro. Datoriile la contribuțiile sociale a societății aflate în faliment se ridicau la 6,5 milioane de lei.