Acționarii Băncii Transilvania primesc azi dividende. Cât valorează

Acționarii Băncii Transilvania primesc azi dividende. Cât valorează

Acționarii Băncii Transilvania vor primi, de azi, dividendele aferente anului 2022.

Depozitarul Central distribuie, începând de luni şi până în 5 decembrie 2026, dividende pentru acţionarii Banca Transilvania S.A. (simbol TLV), potrivit unui comunicat.

Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2022, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 1,13 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 23 octombrie 2023.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari şi în numerar, la ghişeele bancare ale Banca Transilvania SA din întreaga ţară.

Banca Transilvania distribuie 900 mil. lei sub formă de dividende din rezervele de profit ale anului 2022 şi anului precedent, conform deciziei Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) publicată la Bursa de Valori București (BVB).

Conform sursei citate, începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Comenteaza