Acțiunile la Banca Transilvania, bune de cumpărat. Firmă de brokeraj: „Au potențial de creștere de 40% în următorul an”

Acțiunile la Banca Transilvania, bune de cumpărat. Firmă de brokeraj: „Au potențial de creștere de 40% în următorul an”
| Foto: Banca Transilvania

Banca de la Cluj este privită ca o investiție profitabilă pentru cei care doresc să cumpere acțiuni de la instituția financiară. Odată cu creșterea capitalului anul acesta s-ar putea îmbunătăţi capacitatea BT-ului de a distribui dividende.

Noul preţ-ţintă de 27 de lei pe unitate implică un potenţial de creştere de 40% în următoarele 12 luni.

Analiştii din cadrul firmei de brokeraj Wood & Company şi-au actualizat în sus recomandarea în ceea ce privește acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), de la „menţinere“ la „cumpărare“, reiese din cel mai recent raport de analiză al societăţii de intermediere, potrivit ZF.

Creșterea capitalului la BT poate veni cu mai multe dividende pentru acționari

Aici, analiştii notează un discount semnificativ al acţiunilor prin comparaţie cu alte bănci europene. EI mai punctează și faptul că o potenţială creştere majoră a capitalului în 2023 ar putea îmbunătăţi capacitatea băncii din Cluj-Napoca de a distribui dividende. Noul preţ-ţintă a cres­cut de la 20,2 lei la 27 de lei pe unitate, ceea ce înseamnă un randament potenţial de peste 40% în următorul an.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza