Administratorul judiciar al Clujana: “Vrem să salvăm acest brand”

Administratorul judiciar al Clujana: “Vrem să salvăm acest brand”
Tribunalul Specializat Cluj a desemnat CITR drept administrator judiciar al producătorului de încălțăminte Clujana.

Procedura a fost deschisă ca urmare a cererii companiei, cu intenția reorganizării activității și pentru identificarea de soluții pentru plata datoriilor sale. CITR a fost numită administrator judiciar la cererea creditorilor, iar Clujana își va continua activitatea curentă sub supravegherea CITR.

“Istoria brandului, experiența de peste 12 ani a CITR în proiecte proiecte complexe, precum și intenția exprimată deja de conducerea Clujana de a se reorganiza sunt elemente care dau încredere în șansele de depășire a acestui moment. 

În perioada următoare echipa noastră va analiza cauzele pentru care compania a ajuns în stare de insolvență precum și toate creanțele ce vor fi solicitate de creditori, tabelul preliminar urmând a fi comunicat în data de 26 martie 2018. 

Suntem încrezători că vom face o echipă bună alături de conducerea companiei și împreună cu creditorii vom identifica, în mod transparent, cele mai bune soluții pentru salvarea brandului Clujana", a declarat Vasile Godîncă-Herlea, director general al CITR.

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 200 de milioane de euro în ultimii trei ani. Aceasta are 120 de specialiști, a gestionat 850 de companii din toate domeniile de business și deține cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență pe internet.

Conducerea Clujana a contestat în instanţă şi sechestrul şi scoaterea la vânzare a mai multor active ale societăţii de către ANAF, pentru că valoarea lor este mult mai mare decât datoria către fisc. Întreaga proprietate, de 9.540 mp, e ofertată la 27,8 milioane de lei (exclusiv taxa pe valoarea adăugată). La aceasta se adaugă un spațiu comercial de 118 mp, cu 676.245 de lei (exclusiv TVA).

Datoriile către bugetul general consolidat al statului ale Clujana se ridicau, în septembrie 2017, la 13 milioane de lei, din care 5,1 milioane la bugetul de stat, 5,5 milioane contribuții neachitate pentru pensii, 220.000 de lei sume neachitate la bugetul pentru șomaj, precum și restanțe de 2,1 milioane lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Fabrica a intrat anul trecut pe profit, cu un câștig de 213.000 de lei, la afaceri nete de 9,9 milioane. În 2015, a avut un rezultat negativ de 3,2 milioane de lei la afaceri similare, de 9,6 milioane. Anul trecut, în fabrică lucrau 301 angajați. Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru 21 februarie.

Comenteaza