Amenzi de 280.000 de lei în plin sezon în zona turistică a Maramureșului. Alimente cu mucegai, frigidere și veselă cu rugină

Amenzi de 280.000 de lei în plin sezon în zona turistică a Maramureșului. Alimente cu mucegai, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină
Amenzi de aproape 300.000 de lei în zona turistică a Maramureșului. Alimente mucegăite, frigidere și veselă cu rugină

Comisarii CRPC RNV Cluj au „vizitat” 45 de operatori economici din județul vecin Clujului. În urma controalelor, 5 dintre aceștia s-au ales cu suspendarea temporară a activității.

Primele rezultate ale Comandamentului Maramureș, unul dintre cele 5 comandamente de control, special constituite de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru sezonul estival 2022, prezintă constatările echipelor de comisari, în urma verificărilor din regiune, din perioada 1-12.07.2022, potrivit unui comunicat de presă transmis ZIUA DE CLUJ.

Astfel, au fost controlați 45 de operatori economici care activează în zonele Săpânța, Sighetu Marmației, Valea Izei.

Întreaga țară are nevoie de o abordare unitară și de o curățenie generală! Suntem aici pentru consumatori și tocmai prin acțiunile noastre îi protejăm și le oferim un turism de calitate! Noi, prin sancțiunile aplicate, măsurile luate și comunicarea către presă a acestora, aratăm că lucrurile vor fi mai bune! Suntem o echipă care se dovedește eficientă! Primul pas a fost să ne mobilizăm, acum să arătăm că suntem fermi, iar, la sfârșitul acțiunilor, vom fi parte din viitorul turismului românesc de calitate!” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Amenzi de aproape 300.000 de lei, 5 locații închise temporar și marfă de 70.000 de lei scoasă de la vânzare

Ca urmare a acțiunii, echipele de control, din care au făcut parte și tineri colegi – parte a programului de perfecționare Academia Comisarilor – au aplicat 35 amenzi contravenționale, în cuantum de 279.000 lei si 29 de avertismente.

Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de

  • oprire definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și preparate în valoare de circa 4.000 de lei,
  • oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 70.000 lei
  • încetarea practicii comerciale incorecte
  • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru 5 dintre operatorii economici controlați.

Neregulile găsite: mucegai, frigidere și vase ruginite, muște

Comisarii CRPC RNV Cluj au identificat o serie de nereguli, după cum urmează:

  • Schimbarea stării termice a unor produse și preparate
  • Depozitarea/comercializare unor produse alimentare și preparate fară elemente de identificare-caracterizare, fără prețuri pe unitatea de măsură
  • Folosirea unor spații de depozitare și a unor spații frigorifice insalubre (cu rugină în cantitate foarte mare, cu chederele prezentând pete de mucegai), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci și care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor
  • Legume-fructe, prezentate la comercializare, ca fiind calitatea 1, în realitate acestea prezentând pete de mucegai, putregai
  • Comercializarea unor ouă fără a avea precizată data limită de consum
  • Utilizarea la bucătărie a unor vase emailate, ciobite, cu pete de rugină sau a bureților din sârma
  • Lipsa afișării prețurilor/unitate de măsură/monedă
  • Comercializarea unor produse fără documente de proveniență
  • Existența unor produse depozitate direct pe paviment
  • Prezenta muștelor, lipsa plaselor contra insectelor la blocurile alimentare
  • Utilizarea unor practici comerciale incorecte (ciorbe de legume fiind prezentate cu carne la care se adauga carne fiarta anterior și congelată)
  • Existența unor pardoseli si mobilier insalubre, degradate, neigienizate, cu depuneri de resturi menajere.
Comenteaza