Amenzi de peste 600.000 lei pe litoral. Ce nereguli a găsit ANSVSA în ultima săptămână

Amenzi de peste 600.000 lei pe litoral. Ce nereguli a găsit ANSVSA în ultima săptămână
| Foto: Photosebia - Depositphotos.com/Fotografie ilustrativă

Inspectorii sanitari veterinari au amendat în ultima săptămână cu 589.600 de lei un număr de 60 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral, din cauza abaterilor de la legislaţia privind siguranţa alimentară, informează ANSVSA.

De asemenea, au fost emise trei ordonanţe de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare a activităţii.

Potrivit ANSVSA, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 222 de kg (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

Activităţile de control s-au desfăşurat în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 302 unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

Neregulile găsite de ANSVSA pe litoral

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor", se arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Comenteaza