Apartamentele din Cluj-Napoca s-au scumpit ușor luna trecută. Capitala e cu aproape 1.000 euro mai ieftină pe metru pătrat

Apartamentele din Cluj-Napoca s-au scumpit ușor luna trecută. Capitala e cu aproape 1.000 euro mai ieftină pe metru pătrat

În luna aprilie, apartamentele din Cluj-Napoca s-au scumpit per ansamblu cu 1%, iar prețul a ajuns la o medie de 2.421 de euro/mp. Față de anul trecut, cea mai mare diferență de cost este la apartamentele vechi, care s-au scumpit cu 3,6%.

Evoluția prețurilor apartamentelor a fost contrastantă în luna aprilie. Analiștii unui site de specialitate afirmă că în nici o altă lună din an prețurile apartamentelor nu au oscilat atât de mult.

Apartamente mai scumpe în Cluj-Napoca luna trecută

Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție ascendentă a prețurilor apartamentelor: pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 1%, ajungând la o medie de 2.421 de euro pe metru pătrat util (față de 2.396 euro pe metru pătrat la finele lui martie). Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.400 de euro pe metru pătrat (de la 2.370 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1,3%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans ușor de 0,1% (de la 2.540 la 2.543 de euro pe metru pătrat).

Imobiliare ClujSursă: imobiliare.ro

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în Cluj-Napoca, apartamentele vechi s-au scumpit cu 3,6%, iar piața rezidențială nouă a inregistrat o ieftinire ușoare (-0,2%).

„După cum am văzut din date, aprilie a fost cea mai oscilantă lună, în sensul că am avut orașe cu creșteri importante de preț, dar în același timp și orașe unde s-au înregistrat scăderi. De asemenea, în cadrul evoluției pe cele două segmente (apartamente vechi și noi - n. red.) în aceeași piață locală am avut situații când prețul pe un segment a scăzut, și pe altul a crescut chiar semnificativ”, precizează Daniel Crainic, director de marketing imobiliare.ro.

București, cu aproape 1.000 de euro mai ieftin de locuit față de Cluj-Napoca

Pe tot parcursul lunii aprilie, apartamentele disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării (București) au cunoscut un ușor declin de -0,5%, de la o medie de 1.507 de euro pe metru pătrat util, până la 1.500 de euro pe metru pătrat. Locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,7%, de la 1.521 de euro pe metru pătrat la 1.510 de euro pe metru pătrat, în vreme ce media de preț a unităților locative noi a  scăzut cu -1,4%, de la 1.452 de euro pe metru pătrat la 1.432 de euro pe metru pătrat.

Comenteaza