Apicultorii au negociat cu ministerul programul trimis la Comisia Europeană

Apicultorii au negociat cu ministerul programul trimis la Comisia Europeană
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii crescătorilor de albine. Principalul subiect este proiectul Programului Naţional Apicol (PNA) 2017-2019, ce va fi trimis spre aprobare în martie la Comisia Europeană.

Irimescu îşi doreşte un program agreat cu reprezentanţii sectorului. „Eu însumi sunt un mare consumator de miere de albine şi cred că stă în puterea noastră să valorificăm producţia cât mai bine dar, în acelaşi timp, să şi educăm românii să consume miere de calitate şi astfel să reuşim să creştem consumul de miere în România”, a subliniat ministrul. 
 
Discuţiile s-au axat pe modul de decontare a cheltuielilor prin PNA şi condiţiile de eligibilitate pentru a beneficia de sprijinul oferit prin intermediul acestuia, îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări pe piaţă, asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol.
 
PNA 2017-2019 se adresează atât apicultorilor care deţin până la 75 familii de albine, cât şi celor care deţin peste acest număr (cu condiţii diferite de eligibilitate) şi vizează măsuri ca achiziţia de medicamente, de familii de albine, de mătci ori de utilaje pentru apicultori. Beneficiarii pot achiziționa produsele și depune dosarele la APIA direct sau prin intermediul formei asociative.

Etichete
Comenteaza