Asiguratorii de locuințe au plătit peste 100 mil. lei despăgubiri anul trecut. „Românii devin mai conștienți de importanța unei polițe de asigurare”

Asiguratorii de locuințe au plătit peste 100 mil. lei despăgubiri anul trecut. „Românii devin mai conștienți de importanța unei polițe de asigurare”
| Foto: Silvia Pugna - ZIUA de CLUJ

Anul trecut, proprietarii locuinţelor protejate printr-o asigurare facultativă au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurări de peste 100 milioane lei. 
 

Totodată, despăgubirile plătite doar în baza acestor poliţe au fost cu peste 29% mai mari faţă de anul 2021.

Conform datelor prezentate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în 2022, peste 1.6 milioane de locuinţe au beneficiat de protecţia oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe faţă de 2021.

„Acest fapt ne arată că, practic, românii devin din ce în ce mai conştienţi de faptul că au nevoie de sprijinul unei poliţe de asigurare care să îi ajute să îşi revină mai rapid şi mai uşor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc.”, transmite Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

„Aceste cifre, deşi încă timide, ne arată că românii au devenit mai preocupaţi de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuinţă care să răspundă nevoilor lor. Indiferent de impactul pe care îl poate avea producerea unui risc asupra locuinţei sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferenţa în aceste situaţii nedorite”, a declarat Alexandru Ciuncan, Preşedinte & Director General al UNSAR.
 

loading...
Comenteaza