Automate de joburi pentru săteni. Cum funcţionează VIDEO

Automate de joburi pentru săteni. Cum funcţionează VIDEO
Tehnologie modernă în mediul rural. În premieră pentru România, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Cluj amplasează automate de joburi în 20 de localităţi rurale. Cu ajutorul acestor aparate, oamenii pot afla ce locuri de muncă sunt disponibile.

Acces rapid la informaţiile AJOFM în 20 de localităţi din judeţul Cluj. De proiectul AJOFM vor beneficia 20 de comune din judeţ. Localităţile în care vor fi amplasate automatele de joburi vor fi alese în funcţie de numărul de şomeri.

"La aceste bancomate de joburi, vor fi putea vizualiza locurile de muncă din judeţ, vor putea fi extrase adeverinţe de venit minim garantat şi alte informaţii legate de ocuparea locurilor de muncă din oraş. Aceşti functionari electronici vor fi instalati in Primării, vor fi conectaţi la baza de date a agenţiei, iar cei care au calitatea de şomeri îşi vor pune viza la ei în localitate", declară şeful AJOFM Cluj, Daniel Don.

"Bancomate de joburi pentru mediul rural" este un proiect european care are în vedere scăderea şomajului în mediul rural. Aceste aparate le vor permite localnicilor să acceseze baza de date a AJOFM.

"Informaţiile AJOFM vor fi aduse cât mai aproape de cetăţeni, de cei care au posibilităţi de deplasare redusă, din cauza costurilor. E nevoie ca informaţia să fie dusă cât mai aproape de ei. Ca atare, aceste echipamente vor fi amplasate în primării; vorbim de funcționarul electronic ca formă deja cunoscută și testată", susține Don.

Proiectul va fi demarat la jumătatea lunii mai, iar valoarea acestuia se ridică la 700.000 de euro.

 

Comenteaza