Banca Transilvania, consultant Romtelecom

Banca Transilvania, consultant Romtelecom
Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) şi consorţiul format din Swiss Capital, BT Securities şi UBS au semnat contractul pentru furnizarea de servicii de consultanţă la vânzarea participaţiei deţinute de stat la Romtelecom, au declarat surse din piaţă pentru Bursa.ro.

Consorţiul va fi asistat de casa de avocatură Muşat&Asociaţii şi are ca subcontractori pe Hogan Lovells, Banca Transilvania şi KPMG Advisory. La licitaţie s-a înscris şi consorţiul format din Raiffeisen Capital&Investment - Deutsche Bank Londra, dar oferta acestuia a fost descalificată. Anunţul pentru servicii de consultanţă în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni pe care MSI îl deţine la Romtelecom a fost publicat în 2013.

Atribuţiile consultantului vor consta în acordarea de asistenţă pe parcursul procesului de privatizare, elaborarea strategiei şi propunerea metodei de privatizare. Statul a mai încercat să privatizeze Romtelecom în 2005 şi în 2008, dar a eşuat. Pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom este controlat din anul 2001 de grupul elen de telecomunicaţii OTE, care deţine 54,01% din capital.

Comenteaza