Bookster după amenzile primite de edituri: „Nu am facut nicio sesizare la Consiliul Concurenței”

Bookster după amenzile primite de edituri: „Nu am facut nicio sesizare la Consiliul Concurenței”
| Foto: Facebook - Bookster / Fotografie ilustrativă

Bookster afirmă, într-un drept la replică, faptul că nu are vreo legătură cu plângerea împotriva editurilor și investigația derulată de Consiliul Concurenței.

„Bookster Experience SRL («Bookster» sau «noi»), companie parte a grupului OCTRA, este o societate care acționează ca intermediar între biblioteci și oamenii care iubesc lectura.  

Nu avem astăzi nicio legătură cu Asociația Educație pentru Toți Copiii. Noi am cumpărat brandul acum aproximativ 4 ani. 

Drept urmare, nu avem nicio legătură cu plângerea împotriva editurilor și investigația derulată de Consiliul Concurenței. Bookster nu a facut nicio sesizare la Consiliul Concurenței și această informație este una greșit înțeleasă.

Nu are astăzi nicio legătură cu Asociația Educație pentru Toți Copiii. A achiziționat brandul Bookster de la aceasta acum aproximativ 4 ani. Drept urmare, Bookster nu are nicio legătură cu plângerea împotriva editurilor și investigația derulată de Consiliul Concurenței. 

Datorită modelului nostru inovator și conform cadrului legal, zi de zi, angajații din companii din toată România fac din citit un obicei îndrăgit. Noi ne dorim o colaborare foarte bună și corectă cu toți jucătorii din piața de carte din România. 

Astăzi Bookster oferă colaboratorilor și angajaților entităților care utilizează serviciile sale acces la cărțile oferite spre împrumut de bibliotecile cu care Bookster colaborează. Prin intermediul platformei sale online, Bookster permite bibliotecilor să-și împrumute cărțile angajaților din companiile colaboratoare, asigurând promovarea, livrarea și returul acestora. 

Bookster nu este o bibliotecă și nu este implicat în niciun fel în activitatea de împrumut de cărți, aceasta fiind desfășurată integral de bibliotecile cu care cooperăm. Bibliotecile sunt cele care stabilesc termenii și condițiile pentru împrumutul de cărți.  

Platforma noastră online doar conectează bibliotecile cu persoanele care doresc să acceseze opere literare. Similar platformelor dedicate altor bunuri și servicii, cum ar fi E-Bay, Amazon Marketplace etc., oferim bibliotecilor spațiul digital pentru a-și expune colecțiile de opere literare, într-un mod organizat și vizibil, ușor accesibil potențialilor cititori – similar unui catalog online”, a transmis Bookster într-un punct de vedere.

Context

Ziua de Cluj reamintește faptul că, miercuri, 21 august 2024, Consiliul Concurenței a anunțat că a amendat marii jucători de pe piața de carte din România cu aproape șase milioane de lei. Cărturești și Humanitas au primit cele mai mari amenzi.

Autoritatea a afirmat atunci faptul că investigaţia a fost declanşată ca urmare a plângerii înaintate de Asociaţia Educaţie pentru Toţi Copiii, în calitate de deţinătoare a bibliotecii Bookster, însă Bookster a infirmat în dreptul la replică de mai sus faptul că ar fi făcut vreo sesizare la Consiliul Concurenței.

Comenteaza