Bosch se extinde cu o nouă fabrică în zona Ardealului

Bosch se extinde cu o nouă fabrică în zona Ardealului
Grupul Bosch plănuiește o nouă investiţie ce presupune construirea unei fabrici de maşini de spălat în Simeria, localitate aflată la 3 km de autostrada Sibiu-Arad şi un important nod feroviar al României.

Reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliance Group, din domeniul producţiei electrocasnicelor, au avut o întâlnire cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria, unde printre subiectele abordate a fost şi perspectiva construirii unei fabrici Bosch în Simeria.

”Tema discuţiilor a vizat proiectele de investiţii ale companiei din cadrul grupului german Bosch, în România, cu perspectiva de dezvoltare locală atât pe plan economic, cât şi pe plan educaţional, prin construirea unei fabrici în Simeria, Hunedoara, şi prin colaborarea cu primăria locală în vederea pregătirii forţei de muncă”, se arată într-un comunicat de presă.

Fabrica ar urma să fie construită pe un teren cu o suprafaţă de 20 ha situat într-o zonă apropiată de depoul feroviar din localitate, potrivit oficialilor Primăriei Simeria. Investiţia ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă.

Liderul global în furnizarea de tehnologii şi servicii a inaugurat un centru de training pentru elevi în incinta fabricii de componente electronice auto situate în parcul industrial Tetarom III din Cluj. Centrul este dedicat pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual şi dezvoltării continue a angajaţilor, atât pe plan profesional cât şi personal. Valoarea investiţiei în noua clădire şi în echipamente se ridică la 6 milioane de euro.

Compania a redirecţionat o parte a acestei investiţii către liceele partenere, donând anul trecut echipament tehnic de 296.000 de lei pentru a asigura aceleaşi standarde de învăţare. Fabrica din Cluj funcţionează din 2014, având 2.500 de angajaţi, iar la jumătatea anului viitor se va extinde cu o nouă hală de producţie.

În cadrul unităţii din Tetarom III se produc calculatoare care controlează airbag-urile maşinilor, iar din ianuarie 2018 fabrica va fi singura din lume care va produce calculatoare pentru motoarele maşinilor din grupul Volkswagen. 

Comenteaza