Brokerii clujeni, puși să crească atractivitatea TeraPlast

Brokerii clujeni, puși să crească atractivitatea TeraPlast
Compania de intermediere a început să își asume statutul de market maker la BVB | Foto: BRK

Compania controlată de omul de afaceri Dorel Goia a încheiat un contract cu grupul BRK Financial Cluj prin care acesta trebuie să contribuie la creșterea lichidității la bursă a celui mai mare producător român de materiale de construcții.

“Colaborarea cu BRK reprezintă un nou pas în linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acționari, prin îmbunătățirea lichidității și minimizarea volatilității. În activitatea noastră ne bazăm pe implementarea celor mai bune practici la nivel internațional și ne dorim să devenim un model și pentru alte companii care vor să facă pasul spre bursă”, a declarat Alexandru Stânean, director general al TeraPlast.
“Ne propunem să susținem îmbunătățirea lichidității acțiunilor TeraPlast, angajamentul nostru constând în afișarea unui volum de minim 750.000 de acțiuni la cumpărare și la vânzare, într-un spread de 1%. Felicităm TeraPlast că a înțeles beneficiile unui parteneriat cu un furnizor de lichiditate care are expertiză dovedită în acest sens”, susține Monica Ivan, director general al BRK.
“Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate pe bursă și cadrul privind market makerul emitentului (MME) ne arată că oportunitățile sunt accesate cu precădere atunci când companiile au la dispoziție mediul necesar dezvoltării”, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

MME este participantul la sistemul de  tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

BVB administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacționare și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. BRK a fost înființată ca societate pe acțiuni în 1994, sub denumirea de SSIF Broker, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România.

Grupul TeraPlast beneficiază din 12 februarie de serviciile de market making ale emitentului oferite de BRK, unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzacționate la BVB.

TeraPlast, cea mai mare companie din acest grup, a fost listată la BVB în 2008. Grupul este compus din TeraPlastSA, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din 2019, business-ul de reciclare se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

VEZI Businessmanul Dorel Goia va sprijini cluburi din Cluj și Bistrița

Cel mai mare acţionar este Dorel Goia. O altă companie din domeniul construcțiilor la care e acționar e ACI Cluj. El mai controlează rețeaua La Casa (panificaţie şi restaurante) şi are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare. Un fond de investiţii britanic a cumpărat clădirea Maestro, construită de oamenii de afaceri Dorel Goia și Horia Ciorcilă.

Comenteaza