Bursa la 11 luni: Cei care au mizat pe TeraPlast au un câștig de 211%. Cât au pierdut acționarii Transgaz

Bursa la 11 luni: Cei care au mizat pe TeraPlast au un câștig de 211%. Cât au pierdut acționarii Transgaz

Teraplast, Nuclearelectrica și MedLife au fost performerii primelor 11 luni ale anului 2021 la Bursa de Valori București.

ZF a făcut tabloul Bursei de valori București pentru perioada ianuare - noiembrie 2021.

Performerul primelor 11 luni din 2021 producă­torul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP), ale cărui acțiuni au crescut cu 211%. Investi­torii au fost mulţumiţi de re­zul­tatele financiare îmbună­tăţite ale companiei şi de atrac­tivitatea sectorului de con­struc­ţii.

Pentru Nuclear­elec­trica, un alt performer în 2021, preţul în creştere al ener­giei, care s-a transpus într-un profit record la T3/2021 pentru compania de stat, a fost catalizatorul prin­cipal, în timp ce pentru MedLife, rezultatele finan­ciare, pe fondul migraţiei pacienţilor către sistemul privat de sănătate, dar şi al politicii agresive de investiţii, au fost reţetele succesului.

La polul opus, ope­ratorul sistemului naţional de transport gaze naturale Transgaz (TGN) s-a remarcat printr-o scădere cu 23%.

Bursa românească este în creştere cu 24% prin prisma BET şi cu 31% cu tot cu dividende, potrivit informațiilor prezentate de ZF.

Comenteaza