Businessman-ul Dorel Goia blochează extinderea La Casa dincolo de Carpați

Businessman-ul Dorel Goia blochează extinderea La Casa dincolo de Carpați

Omul de afaceri clujean Dorel Goia, care controlează lanțul de restaurante și brutării La Casa, restrânge aria de dezvoltare la regiunea Transilvaniei. 

Lanţul a fost lansat pe piaţă în 2014 şi a ajuns între timp la 46 de unităţi, toate operate în zona Transilvaniei, în 13 oraşe din opt judeţe, conform ZF.

„Nu mergem mai departe pentru că este greu de gestionat un astfel de business de la distanţă. Dacă ne îndepărtăm, apar problemele de aprovizionare şi logistică“, spune Dorel Goia, cunoscut ca acţionar majoritar al producătorului de materiale de construcţii Teraplast.

Restaurantele sunt amplasate în clădirile de birouri din zonă, pe când brutăriile sunt prezente în spaţii stradale. Din totalul celor 46 de unităţi, 11 sunt restaurante, iar restul de 35 sunt magazine-brutării ce vând produse de panificaţie, brutărie şi cofetărie. Lanţul La Casa nu se va extinde în perioada următoare.

„Nu găsim spaţii bune în care să mergem cu conceptul La Casa, cele mai bine poziţionate spaţii sunt deja ocupate de case de pariuri şi farmacii“. Aceste două tipuri de businessuri sunt cele care plătesc şi cele mai mari chirii, modelul lor de business permiţând acest lucru.

Goia a menționat că decizia de a lansa reţeaua de brutării şi restaurante a venit nu din pasiunea pentru domeniu, ci mai degrabă din nostalgie. Prima lui afacere, lansată în 1990, a fost o pizzerie, care funcţionează şi în prezent.

Comenteaza