Capitala e întrecută de Transilvania la imobiliare. Apartamentele din Cluj-Napoca și Brașov sunt mai scumpe. Cât e metrul pătrat

Capitala e întrecută de Transilvania la imobiliare. Apartamentele din Cluj-Napoca și Brașov sunt mai scumpe. Cât e metrul pătrat

Diferența între prețul cerut/mp pentru apartamentele vechi și noi din Cluj-Napoca și cele din București este de aproape 1.000 de euro.

În luna decembrie 2023, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou în Cluj-Napoca a fost de 2.563 euro/metru pătrat, cu 6% mai mare comparativ cu decembrie 2022. Apartamentele vechi din Cluj-Napoca au avut un preț mediu de cerere de 2.542 euro/metru pătrat, cu 11% mai ridicat (decembrie 2023 vs. decembrie 2022), potrivit unei platforme de imobiliare.

În schimb, în Capitala României, prețurile/mp solicitate pentru apartamentele vechi și noi sunt cu aproape 1.000 euro mai mici.

În București, prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament nou a ajuns, în decembrie 2023, la 1.656 euro/metru pătrat, un preț cu 9% mai ridicat față de aceeași lună a anului anterior. În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.675 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat față de decembrie 2022, arată un comunicat Storia.

Capitala e depășită la imobiliare de Transilvania și litoral

Bucureștiul e depășit la acest capitol și de orașul de sub Tâmpa, în special la prețul/mp cerut pentru apartamentele noi.

Potrivit sursei citat, prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a ajuns la 1.984 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat decât cel din decembrie 2022. Prețurile apartamentelor vechi au crescut accelerat în Brașov, cu 12% față de luna decembrie 2022, ajungând la o medie de 1.744 euro/metru pătrat.

La apartamentele noi și Constanța ia fața Bucureștiului în ceea ce privește prețul cerut/mp și orașul de pe litoralul românesc se apropie la preț și pe segmentul locuințelor vechi.

În Constanța. în luna decembrie, apartamentele noi au avut un preț de cerere de 1.747 euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat față de aceeași lună a anului anterior. În același timp, apartamentele vechi au avut prețuri medii de cerere cu 9% mai ridicate față de luna decembrie 2022, ajungând la o valoare de 1.642 euro/metru pătrat.

Comenteaza