Căpuşu Mare visează la un parc industrial

Căpuşu Mare visează la un parc industrial
Planurile conducerii comunei Căpuşu Mare vizează realizarea unui parc industrial care ar avea o suprafaţă de 10 hectare.
“Dacă proiectul se va realiza, parcul va fi situat pe un teren aflat chiar deasupra satului Căpuşu Mic. Deocamdată, se află doar în fază incipientă, nu am făcut decât să îl propunem şi să îl discutăm în cadru restrâns, în Consiliul Local. Sperăm să putem face primele demersuri în 2011”, a precizat Ionel Bodea, primarul din Căpuşu Mare. Parcul ar putea atrage investitori din diverse domenii, speră edilii comunei, iar un avantaj ar fi numărul mare de persoane calificate care locuiesc în cele nouă sate arondate. “La noi, oamenii au calificări de la zidari, dulgheri, electricieni la depanatori sau mecanici. Avem şi locuitori cu studii superioare, dar mai puţini”, a explicat Bodea.

Implementarea proiectului va fi înlesnită de consolidarea infrastructurii comunei, potrivit edilului. De curând au fost inaugurate două drumuri asfaltate şi o reţea de apă potabilă în şase sate. Între proiectele în derulare se mai află un drum de 4,7 km prin Căpuşu Mic sau modernizarea reţelei de apă şi canalizare în Dumbrava. “Ne-am mai propus repararea completă a Căminului Cultural din Căpuşul Mare şi un after-school în sat. Suntem în faza de organizare a licitaţiilor, sperăm ca în primăvară să putem începe lucrările”, a mai spus primarul. Comuna are 2.700 de locuitori. “Oamenii trăiesc din ce pot. Se mai cultivă încă legume, că doar suntem în patria cartofului, şi puţini mai cresc animale. Turismul la noi este abia la început. Tineretul face naveta la Gilău, Floreşti sau Cluj, iar cei care au 30-40 de ani stau acasă, că nu au ce să facă”, a rezumat Bodea.


Comenteaza