Caravană pentru fermierii clujeni

Caravană pentru fermierii clujeni
31 de localităţi din judeţul Cluj sunt incluse în campania de informare „PNDR vine în satul tău". Caravana este derulată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

„Programul se adresează beneficiarilor, precum şi potenţialilor beneficiari, privind acordarea fondurilor prin PNDR", arată organizatorii caravanei. Fermierii au adus prin PNDR în judeţ 76 de milioane de euro. Pentru măsura nr. 112, instalarea tinerilor fermieri, au fost contractate 273 de proiecte, de 7 milioane de euro.

În judeţul Cluj au fost contractate 32 de proiecte pentru măsura 121 - modernizarea exploataţiilor agricole, în valoare de peste 17 milioane de euro. Măsura nr. 322, care vizează renovarea şi dezvoltarea satelor, a adus cei mai mulţi bani fermierilor clujeni: 48,4 milioane de euro.

În cadrul măsurii nr. 125 - îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice - au fost contractate 20 de proiecte de 23 de milioane de euro. În judeţul Cluj au fost contractate 2.525 de proiecte, de 204 milioane de euro.

Comenteaza